Tek 12v kanallı PSU'larda opp koruması ocp korumasının rolünü görebilir (sadece 12v kanalı özelinde) ama 12v kanal kaybı fazla olan PSU'larda işe yaramıyor diye biliyorum.
Ocp aşırı akım koruması, 12v kanalı için Opp'nin varlığı ile göz ardı edilebilse de minor kanallarda olması iyi olur. Hpq düşük seviye bir ünite, muadillerinde de korumalarda eksik çıkabiliyor doğal olarak.
Şebeke AC tarafa giriyor, pwr_ok'u doğru ayarlı ise elektrik kesintisinde PSU doğru operasyon ile çalışmayı durduracaktır. Ocp DC tarafta kalan bir koruma.
Yani bu PSU'yu alsam üzülür müyüm? Sizin başka önerileriniz var mi? Bunu alirsan gozun arkada kalmaz diyeceğiniz.
Onerilerim icin butceyi bilmem gerek, ki 900 TL'ye bütçe cikmadigi surece "bunu al" diyebilecegim bir unite yok. Cogu ayni seyin farkli platformu cunku.
Bu PSU'yu @462488 kullaniyor olmali, tecrubelerini yazabilir.
Uzulur musunuz sorusuna soyle yanit verebilirim, 900 TL'ye cikip da hv Pro 550 almadiginiz surece alacaginiz cogu unite birbirinin az farklisi olacaktir. Bu da yakin deneyimler demek. Sadece hv Pro DC-DC ve bagimsiz donusturme ile bir fark sunabilir.
Kasa modelin nedir? Aklımda bir model var.Peki hv Pro harici 900-1200 TL arasi ne önerirsiniz?
RX 6500 XT için iyi midir?@Neshter
Altıncı ayına girecek, sıfır olarak almıştım HPQ'yu. Şu ana kadar da bir sorun yaşamadım ama alt seviye olduğu grup regülasyonlu PSU olduğundan belli. 1-2 yıldan fazla kullanılmaz, zaten ben de iyi bir ekran kartına geçersem kendisini emekliye ayıracağım. Üst seviye sistemle kullanmadığın sürece üzecek bir PSU değil.
Kasa modelin nedir? Aklımda bir model var.
Peki HV Pro harici 900-1200 TL arasi ne önerirsiniz?
![]()
Sharkoon 650 W SS-COOLZERO-650 Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Sharkoon 650 W SS-COOLZERO-650 Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Sharkoon 650 W SS-COOLZERO-650 Power Supply özelliklerini incele, 1.599,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
![]()
Cooler Master V650 SFX GOLD MPY-6501-SFHAGV-EU 650 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Cooler Master V650 SFX GOLD MPY-6501-SFHAGV-EU 650 W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Cooler Master V650 SFX GOLD MPY-6501-SFHAGV-EU 650 W Power Supply özelliklerini incele, 2.349,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
V650 SFX biraz "kosullu" bir oneri, kasanin fazla uzun olmamasi lazim bunu takabilmek icin (CPU kablosu yetismez yoksa, 460mm kablo uzunlugu var). SFX oldugundan da kutusundan cikacak SFX to ATX donusturucu kullanilmali ki kasaya takilabilsin.
Bunlar su an bulduklarim, baska bir şey cikarsa atarim.
Sharkoon 6 adet koruma ve Japon kapasitörlere sahip. Sistemim giriş seviyesi olsa da (6500 XT + R3 3100), SS cool Zero'yu alirsam ömür boyu PSU sorunu yaşamam sanirim ama fiyatindan dolayi da High Power hpq yu düşünmüyor değilim. Sistemimin az güç harcamasi da bir etken tabii. Çok kararsizim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.