Işığı açtığınızda bilgisayarınıza da küçük bir elektrik gidiyordur, bu da tetikleyici görevi görerek bilgisayarın açılmasını sağlıyordur. Aynı durum bende de var.
Bazı cihazlarda ortam ışığını algılama sensörü var dostum. Belki onunla ilgili bir ayar olabilir. Yada yüz tanıma falan açıksa, ışığı açınca yüz algılamaya çalışıyorda olabilir. Benim aklıma bunlar geldi
Benim Sony Vaio’nun klavyesinde ışık algılama sensörü vardı. Işık az olduğu zaman ekranın parlaklığını azaltabiliyordu. Belki sizin kullandığınız klavyenizde buna benzer özel özellikleri vardır.
İmkansız değil. Benim PC uykuda iken prizlerde veya ev içi elektrik tesisatında herhangi bir faaliyet ile uyanıyor. Kombiyi açmak, prize elektrikli ev aleti fişini sokmak gibi.
Işığı açtığınızda bilgisayarınıza da küçük bir elektrik gidiyordur, bu da tetikleyici görevi görerek bilgisayarın açılmasını sağlıyordur. Aynı durum bende de var.