Çözüldü Odada ışığı açınca kasa uyku modundan çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

452695

Hectopat
Arkadaşlar bilgisayarı uyku modunda bırakıyorum bazen. Odadaki tavan lambasını anahtardan açınca bilgisayarda uykudan çıkıp açılıyor. Nedeni ne olabilir? Meraklandım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Işığı açtığınızda bilgisayarınıza da küçük bir elektrik gidiyordur, bu da tetikleyici görevi görerek bilgisayarın açılmasını sağlıyordur. Aynı durum bende de var.
Telefonun flashını aç oda karanlık iken bak açılırsa sensör vardır açılmazsa başka bir şey.

Sanırım sistem veya PSU ile alakalı bir durum. Bendeki durum yeni ve eski 2 evde değişmedi çünkü 2 evde de aynı sistem vardı. Bu oturduğum ev 7 yıllık ve elektrik tesisatı vs olsun tam donanımlı ama bunda bile oluyor.

Kasadan Power kablosunun ışık açıp kapama tuşuna bağlanacak hali yokya imkansız bir durum.
Bazı cihazlarda ortam ışığını algılama sensörü var dostum. Belki onunla ilgili bir ayar olabilir. Ya da yüz tanıma falan açıksa, ışığı açınca yüz algılamaya çalışıyorda olabilir. Benim aklıma bunlar geldi :)
Benim Sony Vaio'nun klavyesinde ışık algılama sensörü vardı. Işık az olduğu zaman ekranın parlaklığını azaltabiliyordu. Belki sizin kullandığınız klavyenizde buna benzer özel özellikleri vardır.
Telefonun flashını aç oda karanlık iken bak açılırsa sensör vardır açılmazsa başka bir şey.

Gündüz vakti de oluyor hocam sadece karanlıkta değil.

Işığı açtığınızda bilgisayarınıza da küçük bir elektrik gidiyordur, bu da tetikleyici görevi görerek bilgisayarın açılmasını sağlıyordur. Aynı durum bende de var.
Odanızdaki elektrik tesisatı sıkıntılı olduğu için oluıyordur. Benim de bir ara evin ışıklarını yakınca monitör gidiyordu.

Sanırım bunlardan kaynaklı. Herkese cevapları için teşekkürler.

Bende de benzeri var. Monitör kapanınca ışığı yakıyorum, monitör açılıyor. @Xantern hocamızın anlattığı gibi, ufak bir elektrik bilgisayara da gönderildiği için tetikleyici görevi görüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı