Odadaki yoğun nem nasıl giderilebilir?

rashnikko

Kilopat
Merhaba, odamda son badana işleminden sonra çok yoğun nem olmaya başladı. Özellikle badanadan sonra diyorum çünkü öncesinde bir kadar değildi. Mobilyalarım çok hantal ve büyük odamın boyutuna göre bu nedenle zaten eskimişte olduklarından atıp IKEA'dan daha minimal ve bana yeterli olanları satın aldım geldiğinde kuracağım. Bir de nem temizleyicisi buldum kiwi marka fakat emin değilim markadan dolayı ön yargılıyım sanırım. Sizce direkt Xiaomi hava temizliyicisi alsam nem sorunuma yardımcı olur mu fakat kiwi markasınınki direkt nem alıcı rutubet engelleyici bir ürün olduğundan arada kaldım. Odamdaki nem oranı 70-75 civarı oluyor cam kapandığı anda. 70 altına indirebilmem için 24 saat cam açık olması lazım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

%70-75 nem seni rahatsız eder eşyaların da küflenmesine kadar iş gider.

Xiaomi hava temizleyici alma, nemi düşürmez. Senin ihtiyacın nem alıcı (dehumidifier). Kiwi iş görür ama uzun vadede daha sağlam bir marka (Xiaomi’nin nem alıcısı, Philips, Delonghi vs.) alman daha mantıklı.

Son düzenleme:
Merhaba.

%70-75 nem seni rahatsız eder eşyaların da küflenmesine kadar iş gider.

Xiaomi hava temizleyici alma, nemi düşürmez. Senin ihtiyacın nem alıcı (dehumidifier). Kiwi iş görür ama uzun vadede daha sağlam bir marka (Xiaomi'nin nem alıcısı, Philips, Delonghi vs.) Alman daha mantıklı.

Merhaba, mobilyalarımın birçoğunu daha minimalist olanlarla değiştirdim. Dediğiniz gibi çalışma masam ve gardırobumun arkadaki plaka kısmı küflenmişti ve masada bu durum ahşaba kadar ilerlemiş. Onları attım ve IKEA'dan daha minimal tarzda mobilyalar aldım. Fakat aklıma takılan bir durum var: IKEA'daki mobilyaların neredeyse tamamının içinde sunta var, dışı kaplama da olsa. Bu durum riski arttırır mı, yoksa sağlam bir kaplama olduğunda ahşap cinsi pek fark etmez mi? Şu an elimden gelen, mobilyaları ufaltıp yenilemek ve nem alma cihazı almaktı; ikisini de yaptım. Sizce çözüm olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, mobilyalarımın bir çoğunu daha minimalleriyle değiştirdim. Dediğiniz gibi çalışma masam ve gardırobumun arkadaki plaka kısmı küflenmişti ve masada bu durum ahşaba kadar ilerlemiş. Onları attım ve İkea'dan daha minimal tarzda mobilyalar aldım. Fakat aklıma takılan bir durum var. İkea'daki mobilyaların neredeyse tamamının içinde sunta var, dışı kaplamada olsa. Bu durum riski arttırır mı yoksa sağlam bir kaplama olduğunda ahşap cinsi pek farketmez mi? Ş uan elimden gelen mobilyaları ufaltıp yenilemek ve nem alma cihazı almaktı ikisinide yaptım sizce çözüm olur mu?
Yaptığın şeyler gayet mantıklı.
Mobilyaları küçültmek ve minimal almak, bir de nem alıcı kullanmak sorunu büyük ölçüde çözer.
Sunta nemi biraz çekiyor ama sağlam kaplama ve iyi havalandırmayla risk azalıyor, ahşap cinsi çok fark etmez.
Nemi ölçmeye devam et, gerekirse nem alma cihazını biraz fazla çalıştırırsın. Nem alma cihazının deposuna dolan suyu yer silmeye kullanmayın veya çiçeğe falan dökmeyin tuvalete dökün.
Yeni aldıkların da hayırlı olsun.

Son düzenleme:
Yaptığın şeyler gayet mantıklı.
Mobilyaları küçültmek ve minimal almak, bir de nem alıcı kullanmak sorunu büyük ölçüde çözer.
Sunta nemi biraz çekiyor ama sağlam kaplama ve iyi havalandırmayla risk azalıyor, ahşap cinsi çok fark etmez.
Nemi ölçmeye devam et, gerekirse nem alma cihazını biraz fazla çalıştırırsın. Nem alma cihazının deposuna dolan suyu yer silmeye veya çiçeğe falan dökmeyin tuvalete dökün.
Yeni aldıkların da hayırlı olsun.
Çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı