ODTÜ Nasıl Kazanılır?

Oturup çalışacaksın. Kendini çok sıkmamaya dikkat et. Lise yıllarımda pek sosyal aktivitelere katılmamıştım, şu an pişmanım. 9. ve 10. sınıfı daha farklı değerlendirebilirmişim. Üniversitede hiçbir şey için vaktim yoktu. En son yaz tatilim 10. sınıfın yaz tatiliydi sanırsam. 11. sınıftan itibaren belli düzeyde çalışmaya başlamıştım.

Tabii sosyal aktivitelere vakit ayır dediysem de bu az ders çalış anlamına gelmiyor. Her şey, gerektiği kadar yer kaplamalı. Saate göre program yapma. Saate göre yaparsan uyman biraz zor olabilir. Hafta boyunca ne yapacağını bil. Haftalık planların olsun. Sabah erken kalkıp çalışmak güzeldir ancak uykundan feragat etme. Gelişme çağındasın bu yüzden günlük en az 6 saat uyumaya özen göster.

Verimli ders çalış ve bir stilin olsun. Stilin senin stilin olmalı. Birisi her dersten 7 kaynak çözüp başarılı olmuştur, birisi 2 tane çözüp başarılı olmuştur. Kendini bu noktada en iyi sen bilirsin. Daha doğrusu bileceksin. Kendini bu süreçte tanımaya çalış. Tekrarlar çok çok önemli. Haftalık ve aylık tekrar günlerin olsun. Ve en önemli kısma geldik. Kendine güven. Sınav anında bildiklerini kağıda geçiremeyeceksen yaptığın çalışmaların bir önemi kalmıyor. Heyecan sorunun varsa üstesinden gelmeyi öğren.

Zamanında sınavda başarılı olmuş bir abin olarak tavsiyelerim bunlardı. Genelde bunlara değinilmediği için değinmek istedim. Hangi kaynakları kullanacağın ile ilgili bir sürü video var zaten. Umarın istediğin hedefe ulaşırsın.
Ben de 10. Sınıf öğrencisiyim sizce 10.sınıfın sonunda ayt'ye çalışmak mantıklı mıdır? Yoksa 11'de mi başlıyım?

@Onurkurklu
10. sınıfın sonunda bence 9 ve 10. sınıf konuları(özellikle matematik) taze olduğu için onları halletmelisin. AYT'ye 11. sınıfta başlarsın. 11. sınıftan itibaren konu eksiği bırakmamalısın. Yine söylüyorum haftalık ve aylık tekrarlar cidden çok önemli. Önemli olan; bir konuyu sadece konu işlendiğinde iyi çözebilmek değil, her zaman iyi çözebilmek. Bunu sağlamanın en kolay yolu da tekrarlardır.

10. sınıf müfredatına baktım. Fonksiyonlar, 2. dereceden denklemler gibi çok önemli konular var. Fonksiyon mantığını çok iyi anlamalısın. İleride göreceğin konuları iyi yapmak için gerekli. 2. dereceden denklemler ise her yerde karşına çıkar. 10. sınıf konusu gibi dursa da 10, 11 ve 12. sınıfta her yerde kullanırsın.

Ayrıca hedefin nedir? Motivasyon kaynağın cidden çok önemli. Seni hergün masa başına oturtan şey hedefindir. Sonuçta hepimiz hedefimiz için çabalamıyor muyuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı