Hocam mağazada UFO test taptırın bence yapıyorlarsa. Düşünceniz doğru ama.
Vatan da ekranları çok detaylı görebiliyoruz en azından. Bana G5 önerildi. Ama G5 kötü deniliyor burada. ASUS marka önerildi ama renkleri cezbetmedi. Kısacası göreceli bir şey alıyoruz, pişman olmak istemeyiz. Bende çıkmazdayım, bu durumu mağazada çözüp netten ya da oradan çözeceğim. Şu an için listeme giren ürünler MSI ve Lenovo.
Seçtiğiniz monitörü en son söylerseniz sevinirim.
Emektar monitörüm CASPER-M989A , değiştirme sebebim ise ekran parlaklığının azalması. Bir sabah monitörü açtım ve parlaklığın yarıya inmiş olduğunu gördüm. Uzun süredir coil whine cızırtısı geliyordu bundan kaynaklı olabilir. Bende zaten ömrünü doldurdu diyerek yeni monitör arayışına girdim. Monitörüm açısından alışık olduğum için memnun olmadığım bir yanı yoktu.Kullandığınız emekli VA panel monitör nedir? Çünkü G3 ne kadar kronik deseler de giriş segmenti her VA panel monitörde aynı Black smeering ve ghost kaçınılmazdır yani onalrda da mevcut sadece özellikleri değişir eğer o sorunu istemiyorsanız TN veya IPS bakmanız gerekiyor. O attığınız VG249Q1A modelinin VA versiyonu var o Samsung Odyssey G3 monitöründen daha kötü bir monitör mesela çünkü G-SYNC desteği yok ve ELMB harici OverDrive ayarı yok.
G3 zaten alınmaz. Rezil bir monitör. Kronik sorunlu. Asus da fiyatına değmez.
Acer Nitro XV242YP UM.QX2EE.P01 23.8" 2ms Full HD FreeSync Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Acer Nitro XV242YP UM.QX2EE.P01 23.8" 2ms Full HD FreeSync Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Acer Nitro XV242YP UM.QX2EE.P01 23.8" 2ms Full HD FreeSync Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 3.989,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Pek iyi durmuyor. GalaxySal450 hocamın attığı monitöre bakabilirsin. IPS panel, siyahı yine de o kadar kötü göstermiyor. Korkunuz olmasın. Geri kalan bütün renkleri çok daha canlı. Bu bütçedeki VA panellerde ghosting oluyor.Emektar monitörüm CASPER-M989A , değiştirme sebebim ise ekran parlaklığının azalması. Bir sabah monitörü açtım ve parlaklığın yarıya inmiş olduğunu gördüm. Uzun süredir coil whine cızırtısı geliyordu bundan kaynaklı olabilir. Bende zaten ömrünü doldurdu diyerek yeni monitör arayışına girdim. Monitörüm açısından alışık olduğum için memnun olmadığım bir yanı yoktu.
Dediğiniz gibi G3 oldukça giriş seviyesi bir monitör ve verdiği özellikler bakımından en ucuzu, şuan ki monitörümden kötü olması mümkün değil gibi malum 8 yıllık monitör. Geçen mağazaya incelemek için gittim fakat ekranı kapalı idi acelem olduğu için de uğraşmadım, tekrar gidersem bakacağım. Fakat fiziksel olarak monitörü oldukça beğendim.
Bütçe belli olduğu için sanırsam alacağım monitör G3, VG249Q ya da arkadaşların önermiş olduğu acer monitörler olacak. tekrardan kompakt bir monitör almak pek rahat hissettirmiyor o yüzden acer lere pek ısınamadım.
VG249Q için tek korkum IPS deneyimimin olmaması, nasıl bir renkle siyah performansıyla karşılaşacağımı bilmiyorum. IPS ve VA deneyiminiz olduysa anlatırsanız çok sevinirim.
Bunun hakkında bir bilginiz varmı ?
Dediğiniz gibi G3 oldukça giriş seviyesi bir monitör ve verdiği özellikler bakımından en ucuzu, şu anki monitörümden kötü olması mümkün değil gibi malum 8 yıllık monitör. Geçen mağazaya incelemek için gittim fakat ekranı kapalı idi acelem olduğu için de uğraşmadım, tekrar gidersem bakacağım. Fakat fiziksel olarak monitörü oldukça beğendim.
Şu anki monitörümden kötü olması mümkün değil gibi malum 8 yıllık monitör.
Emektar monitörüm Casper-M989a, değiştirme sebebim ise ekran parlaklığının azalması. Bir sabah monitörü açtım ve parlaklığın yarıya inmiş olduğunu gördüm. Uzun süredir coil whine cızırtısı geliyordu bundan kaynaklı olabilir. Bende zaten ömrünü doldurdu diyerek yeni monitör arayışına girdim. Monitörüm açısından alışık olduğum için memnun olmadığım bir yanı yoktu.
Dediğiniz gibi G3 oldukça giriş seviyesi bir monitör ve verdiği özellikler bakımından en ucuzu, şu anki monitörümden kötü olması mümkün değil gibi malum 8 yıllık monitör. Geçen mağazaya incelemek için gittim fakat ekranı kapalı idi acelem olduğu için de uğraşmadım, tekrar gidersem bakacağım. Fakat fiziksel olarak monitörü oldukça beğendim.
Bütçe belli olduğu için sanırsam alacağım monitör G3, VG249Q ya da arkadaşların önermiş olduğu Acer monitörler olacak. Tekrardan kompakt bir monitör almak pek rahat hissettirmiyor o yüzden Acer'lere pek ısınamadım.
VG249Q için tek korkum IPS deneyimimin olmaması, nasıl bir renkle siyah performansıyla karşılaşacağımı bilmiyorum. IPS ve VA deneyiminiz olduysa anlatırsanız çok sevinirim.
Bunun hakkında bir bilginiz var mı?
Eskiden yabancı forumlarda gezinirken ofis kullanımı olarak Dell S2721Q nun oldukça beğenildiğini okumuştum tabi bu monitör 4K ve fiyatı biraz pahalı 2K modeli varsa onu da inceleyebilirsiniz.Ben 2K bakıyorum unutmadan söyleyeyim.
Gelinen durumu özetliyorum,
G3 alma Black smearing var + VA panel, ASUS alma ölü piksel sıkıntısı var + ghosting çok fazla,
Elektroniklerde maalesef çok fazla inceledikçe karar vermekte o kadar zor oluyor.
Acer KG251(VA) - XV242(IPS)den 2 yıl daha güncel fakat XV242'nin nit değeri 350, KG251 ise 250.
Fakat Acer'ler için pek sıcak değilim. İşin aslı şu ki G3 ve ASUS'lar için bu kadar fazla almayın denilmesi "(özellikle G3)" için kullanıcı sayısının oldukça fazla olması. Kullanıcı sayısı fazla olunca da kötü yanları daha fazla baskınmış gibi görünüyor. Acer'ler için de sıcak hissetmememin sebebi bu kullanıcı sayısı daha az ve ona göre de kötü yorumları göze gelmiyor. YouTube'da Acer modelleri arattığımda pek bir inceleme bulamadım maalesef.
Galiba VA mı yoksa IPS mi alsam diyerek G3 ya da VG249Q modelini satın alacağım, eğer farklı bir öneriniz yoksa.
G3 alma Black smearing var + VA panel, ASUS alma ölü piksel sıkıntısı var + ghosting çok fazla,
Elektroniklerde maalesef çok fazla inceledikçe karar vermekte o kadar zor oluyor.
Acer KG251(VA) - XV242(IPS)den 2 yıl daha güncel fakat XV242'nin nit değeri 350, KG251 ise 250.
Fakat Acer'ler için pek sıcak değilim. İşin aslı şu ki G3 ve ASUS'lar için bu kadar fazla almayın denilmesi "(özellikle G3)" için kullanıcı sayısının oldukça fazla olması. Kullanıcı sayısı fazla olunca da kötü yanları daha fazla baskınmış gibi görünüyor. Acer'ler için de sıcak hissetmememin sebebi bu kullanıcı sayısı daha az ve ona göre de kötü yorumları göze gelmiyor. YouTube'da Acer modelleri arattığımda pek bir inceleme bulamadım maalesef.
Galiba VA mı yoksa IPS mi alsam diyerek G3 ya da VG249Q modelini satın alacağım, eğer farklı bir öneriniz yoksa.
Eskiden yabancı forumlarda gezinirken ofis kullanımı olarak Dell S2721Qnun oldukça beğenildiğini okumuştum tabii bu monitör 4K ve fiyatı biraz pahalı 2K modeli varsa onu da inceleyebilirsiniz.
VG249Q1A Odyssey G3'ü ikiye üçe katlar. Odyssey G3 leş gibi bir monitör. Aşırı derecede ghosting ve smearing yapıyor, 2500 lira olsa bile alınmaz.
https://www.akakce.com/monitor/en-u...ll-hd-freesync-oyuncu-u-fiyati,819237267.html
Önerim budur.
Eskiden yabancı forumlarda gezinirken ofis kullanımı olarak Dell S2721QNUn oldukça beğenildiğini okumuştum tabii bu monitör 4K ve fiyatı biraz pahalı 2K modeli varsa onu da inceleyebilirsiniz.