Emektar monitörüm CASPER-M989A , değiştirme sebebim ise ekran parlaklığının azalması. Bir sabah monitörü açtım ve parlaklığın yarıya inmiş olduğunu gördüm. Uzun süredir coil whine cızırtısı geliyordu bundan kaynaklı olabilir. Bende zaten ömrünü doldurdu diyerek yeni monitör arayışına girdim. Monitörüm açısından alışık olduğum için memnun olmadığım bir yanı yoktu.
Dediğiniz gibi G3 oldukça giriş seviyesi bir monitör ve verdiği özellikler bakımından en ucuzu, şuan ki monitörümden kötü olması mümkün değil gibi malum 8 yıllık monitör. Geçen mağazaya incelemek için gittim fakat ekranı kapalı idi acelem olduğu için de uğraşmadım, tekrar gidersem bakacağım. Fakat fiziksel olarak monitörü oldukça beğendim.
Bütçe belli olduğu için sanırsam alacağım monitör G3, VG249Q ya da arkadaşların önermiş olduğu acer monitörler olacak. tekrardan kompakt bir monitör almak pek rahat hissettirmiyor o yüzden acer lere pek ısınamadım.
VG249Q için tek korkum IPS deneyimimin olmaması, nasıl bir renkle siyah performansıyla karşılaşacağımı bilmiyorum. IPS ve VA deneyiminiz olduysa anlatırsanız çok sevinirim.
Bunun hakkında bir bilginiz varmı ?