Odyssey G3 vs TUF VG249Q1A VA vs

Bak ben Samsung Odyssey G3 kullanıyorum, bence alma kardeşim giriş segmentinde VA panel pişmanlıktır sonra dert yanıyorsunuz o kadar yazı yazdım bunu çıkarman gerçekten hayret verici. Yine de senin kararın saygı duyarım ancak en azından gidip bir inceledin mi modelleri onu merak ettim? Bir de en azından G3 alacaksan 14 gün içinde iade etme hakkının olduğunu unutma memnun kalmazsan oyalanma iade et. ASUS'u alabilirsin ASUS IPS panel olması dolayısıyla Samsung'a göre daha az ghost yapar ancak incelemelerinde ghost mevcut diyorlar.
G3 üzerine genel olarak çıkardığım yorum, black smearing + VA panel olmasından ötürü yaklaşılmaması benim için 2 side pek önemli olmadığı için direkt olarak bu monitörü eleyemiyorum. Ne alırsam alayım şuan ki monitörümden de iyi olacağı için pek bir çekincem yok.
Tabi G3 ün fiyatı diğerleri ile aynı olsa direkt elerdim. Fakat elektronikte her zaman ne olursa olsun gelinen son durum ne kadar köfte o kadar ekmek.
Mağazaya giderek incelemedim fakat en yakın zamanda gideceğim görmeden de herhangi bir alım yapmam zaten asla.
Bu arada VA paneller IPS den ucuz değil mi, birkaç kişiden giriş seviyesi VA alınmaz lafını duydum fakat anlamadım, bu konuyu hiç bilmiyorum.

Gerçekten seçeneklerden o kadar baydım ki en sonunda https://www.amazon.com.tr/Samsung-L...tör&qid=1680468528&sprefix=aoc,aps,251&sr=8-3

Bu monitörü alıp rahatıma bakıcam en azından ucuz aldıktan sonra çok düşüneceğimi sanmıyorum.

Hocam bu monitörde de ghost sorunu mevcut özellikle şikayetler bu yönde.

Benim size önerim budur: Asus TUF Gaming VG248Q1B 24" 0.5ms Full HD FreeSync Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Aslında ASUS'ların düşük bütçedeki monitörlerin tamamı kronik diyorlar bence Dell, Lenovo gibi markalara yönelmeli.
Hocam bu monitör TN oyun için vs. aşırı iyi olabilir fakat benim önceliğim oyun değil. Ayrıca TN deki Wide viewing açıları oldukça kötü biraz sağa kaysan bile farkediyor. VA gerçekten bu konuda ortalama oldu.

G3 üzerine genel olarak çıkardığım yorum, Black smearing + VA panel olmasından ötürü yaklaşılmaması benim için 2 side pek önemli olmadığı için direkt olarak bu monitörü eleyemiyorum. Ne alırsam alayım şu anki monitörümden de iyi olacağı için pek bir çekincem yok.
Tabii G3'ün fiyatı diğerleri ile aynı olsa direkt elerdim. Fakat elektronikte her zaman ne olursa olsun gelinen son durum ne kadar köfte o kadar ekmek.
Mağazaya giderek incelemedim fakat en yakın zamanda gideceğim görmeden de herhangi bir alım yapmam zaten asla.
Bu arada VA paneller IPS'den ucuz değil mi, birkaç kişiden giriş seviyesi VA alınmaz lafını duydum fakat anlamadım, bu konuyu hiç bilmiyorum.

Gerçekten seçeneklerden o kadar baydım ki en sonunda https://www.amazon.com.tr/Samsung-LS24R350FZMXUF-Çerçevesiz-Freesync-Monitörü/dp/B0BS6WNDNW/ref=sr_1_3?keywords=aoc+monitör&qid=1680468528&sprefix=aoc,aps,251&sr=8-3

Bu monitörü alıp rahatıma bakacağım en azından ucuz aldıktan sonra çok düşüneceğimi sanmıyorum.

Hocam bu monitör TN oyun için vs. aşırı iyi olabilir fakat benim önceliğim oyun değil. Ayrıca tndeki wide viewing açıları oldukça kötü biraz sağa kaysan bile fark ediyor. VA gerçekten bu konuda ortalama oldu.

Samsung Odyssey G3 alıp eğer memnun kalmazsanız cayma hakkınızı kullanabilirsiniz dediğim gibi UFO testide yaparsınız kendiniz. Ya da attığınız linkteki ürünü alıp kafanız rahat takılabilirsiniz. Her VA panel ucuz değil maalesef ben Odyssey G3 kullanıyorum şu an Vatan'da yok Teknosa'da ise 4K fiyata çıkmış durumda 165 Hz modelinden bahsediyorum elbette. Bence 144 Hz modeli yine uygun.

G3 üzerine genel olarak çıkardığım yorum, Black smearing + VA panel olmasından ötürü yaklaşılmaması benim için 2 side pek önemli olmadığı için direkt olarak bu monitörü eleyemiyorum. Ne alırsam alayım şu anki monitörümden de iyi olacağı için pek bir çekincem yok.
Tabii G3'ün fiyatı diğerleri ile aynı olsa direkt elerdim. Fakat elektronikte her zaman ne olursa olsun gelinen son durum ne kadar köfte o kadar ekmek.
Bu arada VA paneller IPS'den ucuz değil mi, birkaç kişiden giriş seviyesi VA alınmaz lafını duydum fakat anlamadım, bu konuyu hiç bilmiyorum.

Gerçekten seçeneklerden o kadar baydım ki en sonunda https://www.amazon.com.tr/Samsung-LS24R350FZMXUF-Çerçevesiz-Freesync-Monitörü/dp/B0BS6WNDNW/ref=sr_1_3?keywords=aoc+monitör&qid=1680468528&sprefix=aoc,aps,251&sr=8-3

Bu monitörü alıp rahatıma bakacağım en azından ucuz aldıktan sonra çok düşüneceğimi sanmıyorum.

Hocam bu monitör TN oyun için vs. aşırı iyi olabilir fakat benim önceliğim oyun değil. Ayrıca tndeki wide viewing açıları oldukça kötü biraz sağa kaysan bile fark ediyor. VA gerçekten bu konuda ortalama oldu.

Hocam benim hatırladığım kadarıyla bu VA paneller ilk Curved ekranlar sayesinde bu kadar popürleşti o zamandan bu yana flat ekranlara uyguladıklarına göre ucuz olabilir yani daha düşük fiyata daha yüksek Hz gibi düşünebilirsiniz. Ama siyah bulaşma gibi şikayetleri çok. O şikayetlere sahip olmayan VA paneller 6 7K fiyatlardan başlıyor.

Anlayacağın artık 3K fiyata panel ne olursa olsun 144 Hz kusursuz monitör yok IPS dahil. Hz düşürmen gerekiyor ki elle tutulur bir şey alasın elindeki paraya. Bende Odyssey G3 var ama ne kadar hissedilebilir ghostingte olsa 165 Hz bana çok akıcı hissettirdiği için kendimi avutabiliyorum ama 144 Hz nasıl olur bilmem. Ben aldığımda Vatan'da 3500 TL fiyattaydı 165 Hz modeli bir daha gittiğimde aynı yerde bir daha satıldığını görmedim Teknosa'da ise alınabilir fiyatta değil zorunlu internetten 3500 TL vererek almak zorunda kalıyorsunuz.

Screenshot_20230403-002648_Chrome.jpg

Son düzenleme:
Sizdeki G3 AG30 mu yoksa 32 modeli mi ?
Hocam ayrıca sizin VA ve IPS deneyiminiz oldu mu iki farklı paneli de uzun süre kullandıysanız deneyiminiz varsa anlatırsanız süper olur.
G3 ü kesinlikle mağaza da görmeden almam diğer modelleri de görmeden almam tabi ki ama G3 hakkında bu kadar okuduktan sonra asla. Diğer modelleri de mağaza da inceledikten sonra o kadar paraya deymeyeceklerini düşünerek attığım ucuz samsung u alırım gibi duruyor. Umarım onu da mağaza da bulabilirim.

Sizdeki G3 AG30 mu yoksa 32 modeli mi?
Hocam ayrıca sizin VA ve IPS deneyiminiz oldu mu iki farklı paneli de uzun süre kullandıysanız deneyiminiz varsa anlatırsanız süper olur.
G3'ü kesinlikle mağaza da görmeden almam diğer modelleri de görmeden almam tabii ki ama G3 hakkında bu kadar okuduktan sonra asla. Diğer modelleri de mağaza da inceledikten sonra o kadar paraya değmeyeceklerini düşünerek attığım ucuz Samsung'u alırım gibi duruyor. Umarım onu da mağaza da bulabilirim.

Benimki 32 aslında 30 ile aynı sadece 165 Hz diyebilirim bir de fiyatı 500 TL daha pahalı. Ben Vatan'dan aldım 3500 TL'ye sonra tekrar gittim internet harici alamazsınız dediler. Bana gerçekten 60 Hz eski monitörümden ghosta rağmen hızlı geldi. Bu arada o 75 Hz modelinde olması lazım bulabilirsin. Sanırım G3 Vatan'da stokta yok. Ürünü görmeden almamakta haklısın.

Son düzenleme:
Evet o model de mevcut fakat , arada 300-400 tl fark var eğer ki alırsam 32 alırım.
Bu arada benim IPS panele bu kadar önyargılı olma sebebim bundan birkaç ay kadar önce bir televizyon alma maceramız olmuştu VA - IPS TV leri karşılaştırırken IPS deki siyahlar resmen hayrete düşürmüştü beni ekstradan VA nın kontrastı oranı oldukça mutlu ediyor beni. En sonunda gidip Samsung un VA bir TV sini almıştık.
Artık mağazaya gidip inceleyip karar vereceğim inceledikten sonra buraya da bilgilendirme yaparım.

Ayrıca geçen bir viedo gördüm,
Bu görüntü monitörün standart görüntüsü olabilirmi yoksa arkadaş monitörü farklı bir mod da vs. mi göstermiş ?

viedo :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 39
Evet o model de mevcut fakat, arada 300-400 TL fark var eğer ki alırsam 32 alırım.
Bu arada benim IPS panele bu kadar ön yargılı olma sebebim bundan birkaç ay kadar önce bir televizyon alma maceramız olmuştu VA - IPS tvleri karşılaştırırken IPS'deki siyahlar resmen hayrete düşürmüştü beni ekstradan VA'nın kontrastı oranı oldukça mutlu ediyor beni. En sonunda gidip Samsung'un VA bir TV'sini almıştık.
Artık mağazaya gidip inceleyip karar vereceğim inceledikten sonra buraya da bilgilendirme yaparım.

Bu görüntü monitörün standart görüntüsü olabilir mi yoksa arkadaş monitörü farklı bir mod da vs. mi göstermiş?

Viedo:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Olur, teşekkürler.

Bu görüntü monitörün standart görüntüsü olabilir mi yoksa arkadaş monitörü farklı bir mod da vs. mi göstermiş?

Viedo:

Videodaki standart moda benzemiyor. Göz koruyucu modunu açmış rengi bu kadar soluk değil.

Viedo:

Videoda kapak fotoğrafındaki model Samsung Odyssey G3 monitorünün yeni versiyonu ama adamın videoda tanıttığı eski versiyonu haberin olsun.

Son düzenleme:
Amazon.com.tr

gigabyte için bu fiyat oldukça iyi görünüyor sizce alınır mı önerdiğiniz diğer modellerle de karşılaştırırsak ?

Bu arada sistem güncellemeyi düşündüğüm için almışken 2K , 4K monitör mü alsam diye düşündüm fakat pek bilgi ve seçenek bulamadım bilgilendirirseniz sevinirim.

Ayrıca GIGABYTE FreeSync benim alacağım ekran kartı ise Nvidia bu durumda G-Sync olan bir monitör mü almam daha doğru olur ? FreeSync alırsam ne gibi bir sorun yaşarım ?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı