Odyssey G4 vs G5

Bütçe
en fazla 8- bin

Salim44

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, forumda yeniyim. Yanlış bir şey yazıp yaptıysam kusura bakmayın. Konuyla ilgili video veya yazı bulamadım o yüzden kullanıcı deneyimi olan varsa bilgi almak istedim. Samsung'un Odyssey G4 240Hz ve G5 180 Hz modelleri arasında ikilemde kaldım. İki model de 27inç. Çoğunlukla oyun oynarım fakat ekranın renklerinin video vs. izlerken canlı olması da önemli. Birinin yenileme hızı daha yüksek diğerinin çözünürlüğü. Kullanıcı yorumu varsa bu 2 ekran hakkında tavsiye verebilir mi? Linklerini paylaşayım yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, forumda yeniyim. Yanlış bir şey yazıp yaptıysam kusura bakmayın. Konuyla ilgili video veya yazı bulamadım o yüzden kullanıcı deneyimi olan varsa bilgi almak istedim. Samsung'un Odyssey G4 240Hz ve G5 180 Hz modelleri arasında ikilemde kaldım. İki model de 27inç. Çoğunlukla oyun oynarım fakat ekranın renklerinin video vs. izlerken canlı olması da önemli. Birinin yenileme hızı daha yüksek diğerinin çözünürlüğü. Kullanıcı yorumu varsa bu 2 ekran hakkında tavsiye verebilir mi? Linklerini paylaşayım yardımcı olursanız sevinirim.

G4 240hz 25inç(sanırım) modelini kullanmıştım. Fps oyunu ağırlıklı oynadığımdan benim için okeydi. Bu modeller ile ilgili bir fikrim yok ama genel bir yorum yapmak isterim.

-1080P de 24-25inçde kalmak daha mantıklı olur.
-Oynadığın oyunlar valo cs tarzı değilse zaten o hz deki fpslere ulaşman zor olacaktır. O yüzden rekabetçi fps oynamıyorsan yüksek hz lere çıkmaktansa düşük hz - kalite den ilerlemeni öneririm.

Aslında genelde valorant oynuyorum fakat gönlüm nedense hep g5 tarafından yana yüksek çözünürlükten dolayı. Oyunlarda 180 ile 240 hz arasında tepki süresi aşırı fark eder mi bilemedim sonuçta ortalama oyuncuyum e sporcu değilim olamam. Teşekkürler yorum için.

Aslında genelde valorant oynuyorum fakat gönlüm nedense hep g5 tarafından yana yüksek çözünürlükten dolayı. Oyunlarda 180 ile 240 hz arasında tepki süresi aşırı fark eder mi bilemedim sonuçta ortalama oyuncuyum e sporcu değilim olamam. Teşekkürler yorum için.
Aylarca ben de monitör araştırmıştım. Forumlarda G5 modeli için tavsiye edilmediğine denk gelmiştim. QHD ye geçtiğim için aklımda kalan model yok malesef.

Söylediğinizden yola çıkarak 240hz G4 modelinden kesinlikle vazgeçmelisiniz. Kaldı ki fps oyunlarında 27inç büyük dezavantaj. Yani her türlü yanlış karar gibi duruyor. Israrla 240hz arıyorsanız 24-25inclere bakın. Yaklaşık 1 sene 240hz kullandım. CS-Valo dışında gereksiz olduğunu anladıktan sonra değiştirdim.

G5 yerine başka bir 180hz 24-25inç monitör bakmanızı öneririm. Tam anlamıyla teknik bilgim olmadığı için ürünlerden ziyade fikrimi paylaşmak daha iyi olacaktır.
Fiyatları aşırı fazla. QHD için daha iyi seçenekler var.

Sisteminizi bilmediğimden FHD mi yoksa QHD mi ihtiyacınız var onu bilmiyorum.

Duruma göre yazdıklarımı değerlendirirseniz size kullanıcı olarak faydası olacağına inanıyorum.

Teşekkür ederim yeterince yardımcı oldunuz. Tam olarak oyuncu gamer kafasında bir yapım yok o yüzden 27inç istemiştim oyunlarda 24 çok daha iyi yeni sattım hatta eski 24inç ekranımı. Hem ekranım büyük olsun hem hz değerim olsun hem renkler canlı olsun böyle karma yapıda ne istediğimi kendimin de bilmediği bir şey arıyorum. G5 daha cazip geldi şuan için hz değerini 1 oyun için o kadar arttırmaya gerek yok gibi teşekkürler.

Teşekkür ederim yeterince yardımcı oldunuz. Tam olarak oyuncu gamer kafasında bir yapım yok o yüzden 27inç istemiştim oyunlarda 24 çok daha iyi yeni sattım hatta eski 24inç ekranımı. Hem ekranım büyük olsun hem hz değerim olsun hem renkler canlı olsun böyle karma yapıda ne istediğimi kendimin de bilmediği bir şey arıyorum. G5 daha cazip geldi şuan için hz değerini 1 oyun için o kadar arttırmaya gerek yok gibi teşekkürler.
Dediğim gibi G5 önerilmiyordu. 27-FHD başka modellere de bakmanız iyi olacaktır. İyi akşamlar. Hayırlı olsun şimdiden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı