Öbür dünya var mı?

• Konuyu başlatan frkn03
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 255
  • Görüntüleme 18.147
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman zenci olduğuma inanırsam ben bir zenciyim diyebilir miyim? Ayrıca sorduğum soru din değil ölümden sonrası.
Mesela gece uyuyorsun o zaman hiç bir şey duymazsın hiç bir şey hissetmezsin, görmezsin onun gibi bir şey olacağına inanıyorum din ile alakalı ölümler inançlar bana çok saçma geliyor büyük ihtimalle de nasıl uykuya daldıysan öldükten sonra da uykuya dalacaksın ama bir daha uyanmayacaksın.

Mesela gece uyuyorsun o zaman hiç bir şey duymazsın hiç bir şey hissetmezsin, görmezsin onun gibi bir şey olacağına inanıyorum din ile alakalı ölümler inançlar bana çok saçma geliyor büyük ihtimalle de nasıl uykuya daldıysan öldükten sonra da uykuya dalacaksın ama bir daha uyanmayacaksın.

Peki ölüme nasıl bakıyorsun bu perspektiften? Ölümden korkuyor musun?

O zaman zenci olduğuma inanırsam ben bir zenciyim diyebilir miyim? Ayrıca sorduğum soru din değil ölümden sonrası.
Sorduğun soru çok saçma, yeterince inanırsam Allah olabilir miyim? Al sana saçma bir soru. Ölümden sonrası diye bir şey yok. Öldüğünde bilincin kapanır, öldüğünün bile farkında olamazsın. Dinlere mürit çıksın diye öbür dünya diye bir şey uydurmuşlar.

Bir tanrının ya da başka bir ölümden sonra yaşanacak bir yer cennet veya cehennem gibi şeylerin kanıtlanması mümkün değil yani öbür dünya yok.

Var mi yok mu bilmiyorum da, bunu ogrenmek icin sabirsizlaniyorum.

Ölümden her insan korkar ama merakım da olduğu için pek korkuyor değilim.

Eğer ölümden sonrası dediğin gibiyse korkulacak bir şey yok bence. Çünkü hiçbir şey hissetmiyorsun, tüm deneyimlerden, hatıralardan, acılardan sıyrılıyorsun. Tıpkı uyku hali gibi, sabah kimse uyanmak istemez çünkü deneyimlemek acı vermez. Bence böyle bir şey olsa gerek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı