Öbür dünya var mı?

• Konuyu başlatan frkn03
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 255
  • Görüntüleme 18.147
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorduğun soru çok saçma, yeterince inanırsam Allah olabilir miyim? Al sana saçma bir soru. Ölümden sonrası diye bir şey yok. Öldüğünde bilincin kapanır, öldüğünün bile farkında olamazsın. Dinlere mürit çıksın diye öbür dünya diye bir şey uydurmuşlar.

Ben de onu soruyorum işte, Allah olduğuma inanırsam Allah mı olurum diye. Ayrıca biraz dinler tarihine bakmanı öneririm.

Hocam bence birazcık açık fikirli ol. En kıymetli fikirlerin senin değil, ne de benim.

Millet olarak felsefe anlayışımız, Allah var mı yok mu? / Cehennem var mı yok mu? ‘dan öteye gidemedi yüzyıllardır.

Sene olmuş 2021, teknoloji forumdaki konuya bak.
Hocam temeller eksik bizde. Kompleks dusunebilecek bir ortamimiz da yok, bilim ekonomik yonden refah ulkelerde ilerliyor. Et sut yiyemeyen insanlardan daha fazlasini bekleyemeyiz. Iyi yonden bakalim, bu da iyi bir seydir. Kafa yormaya bir yerden de olsa baslamis insanlar.

Hocam temeller eksik bizde. Kompleks dusunebilecek bir ortamimiz da yok, bilim ekonomik yonden refah ulkelerde ilerliyor. Et sut yiyemeyen insanlardan daha fazlasini bekleyemeyiz. Iyi yonden bakalim, bu da iyi bir seydir. Kafa yormaya bir yerden de olsa baslamis insanlar.

Dediklerin bana çok saçma geliyor.

Ben de onu soruyorum işte, Allah olduğuma inanırsam Allah mı olurum diye. Ayrıca biraz dinler tarihine bakmanı öneririm.
Cevabını düşünemiyorsan bir problemin var demektir. Zenci olduğuna inanırsan, sadece zenci olduğunu düşünürsün fakat zenci sıfatına erişemezsin çünkü zenci değilsin. Yeterince inanmak ile sıfat kazanamazsın. Yani ne Allah olursun ne de Zenci. İslam tarihi okudum binlerce sayfa, bence sen tekrar gözden geçir okuduğun şeyleri.

Yaşadığımız sürece bilim'e inanmaktan başka çare yok aksini bilemeyiz.

Cevabını düşünemiyorsan bir problemin var demektir. Zenci olduğuna inanırsan, sadece zenci olduğunu düşünürsün fakat zenci sıfatına erişemezsin çünkü zenci değilsin. Yeterince inanmak ile sıfat kazanamazsın. Yani ne Allah olursun ne de Zenci. İslam tarihi okudum binlerce sayfa, bence sen tekrar gözden geçir okuduğun şeyleri.

Hocam siz ilk başta "inanırsan var, inanmazsan yok" demedin mi? Ben de bunun semantik açıdan geçersiz bir önerme olduğunu söyledim. Bu kadar tartışılacak bir mevzu yok yani ortada. Yanıldığınızı kabul etmeniz erdemli bir davranış olur.

Hocam bence birazcık açık fikirli ol. En kıymetli fikirlerin senin değil, ne de benim.
Ben fikirimi yazdım; inanıyorsam sanane, inanmıyorsan banane.

Kanıtlayamayacağın bir inanç olgusunda nesnel olmayan kavramlar kişiye göre değişir ve buna da “inanç” denir.

İnanç tamamen kişiseldir ve kült bir kavramdır, değiştiremezsin. Herkes kendi doğrusunu kabul eder ve hayatına devam eder.
Kimisi çarşaf giyer bu uğurda; kimisi baş örtüsü takar; kimisi inanmaz, hiçbirşey yapmaz, kimisi ticarete/siyasete döker ülke yönetir.

O yüzden sanane, banane?

Şimdi daha net anlaşılmıştır umarım

Yaşadığımız sürece bilim'e inanmaktan başka çare yok aksini bilemeyiz.

Bilime inanılmaz. Bilim bir inanç değildir. Temelde metafizik bir yapısı olsa da sizin dediğiniz anlamda bir inanç bilimin doğasına aykırıdır. Hocam size biraz bilim felsefesi öğrenmenizi salık veririm.
Ben fikirimi yazdım; inanıyorsam sanane, inanmıyorsan banane.

Kanıtlayamayacağın bir inanç olgusunda nesnel olmayan kavramlar kişiye göre değişir ve buna da “inanç” denir.

İnanç tamamen kişiseldir ve kült bir kavramdır, değiştiremezsin. Herkes kendi doğrusunu kabul eder ve hayatına devam eder.
Kimisi çarşaf giyer bu uğurda; kimisi baş örtüsü takar; kimisi inanmaz, hiçbirşey yapmaz, kimisi ticarete/siyasete döker ülke yönetir.

O yüzden sanane, banane?

Şimdi daha net anlaşılmıştır umarım

Ben söylediklerinizin aksinde bir şey söylemedim zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı