Öğrenci ayrımcılığı

Nitroshock6

Decapat
Katılım
27 Kasım 2020
Mesajlar
868
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu yıl 10.sınıfa geçtim ve üzücü bir olayla geçmez olaydım dedim matematiğe takan insanım anlamadığımın bir soru için hocaya soru yağdırırım ve artık bıkarlar azmimi görürler ve çok fazla ilgi çekerim.

Ama ne yazık ki matematik ve edebiyat hocamız sınıf programından dolayı değişti.
Hoca soru manyağı aynen benim gibi ama bir insan soruyu anlatmaz mı arada bir tahtaya öğrenci kaldırıyor, üstüne bir de çözdürüyor sınıf genelinde benden daha geveze insanlarla ilgilenip benimle ilgilenmiyor. Aslında genel olarak bir soru için 20 saniye yeter demesi ayrı bir konu zaten.

Zaten bu ilgisizlik aşağılama olayı çok yakın zamanda 1 hafta önce başladı, sanki birkaç kişi yeter gibi aralarına girmeye çalışsam hoca engelliyor artık hocaya bir sorunun cevabını söylemekten çekiniyorum. Daha derse başlıyalı 2 hafta olmuş perşembe günü sözlü yapacağım diyor bir de.

Siz ne tavsiye edersiniz? Böyle hocaları bilirsiniz aklıma gelen her şeyi yaptım ama yok hoca görmüyor.
 
3.sınıf bilgisi MEB kitabından ibaret bir memur senle ilgilense ne olur ilgilenmese ne olur. Sen kendini kendin yetiştir, video çözümlü kaynak kullan ben öğretmene basit bir problem sorusu götürdüğümde çarpılıyor gibi oluyor, çok cahiller sana katacakları çok kısıtlı. İlgi istiyorsan yeri devlet okulu değil. Hocaya soru götürmen seni azimli, çalışkan öğrenci yapmaz video çözümlü kaynak var zaten orada çok daha iyi anlarsın yapamadığın soruyu.
 
Bazı öğretmenler öğrenci ayrımcılığı çok yapıyor bu durum öğrencilerin arasını dahi bozuyor tamam öğrencini çok seviyor olabilirsin ama diğerlerini neden görmezden geliyorsun onlar senin düşmanın değil.
 
Mesajlarınız için teşekkür ederim.

Sınavdan yüksek almak birinci hedefim aynı anda kendi kendimi geliştireceğim, ama sözlümün de düşük düşmesini istemem o nedenle her konuda hocadan önde gideceğim gözünü girmek için bazı şeylerin cevaplarını bilmiyormuş gibi yapıp biliyor olmam lazım sanırım.

İdareye şikayet konusunda eğer ki daha ileri giderse konuyu paylaşırım sanırım.

Onun dışında kaynak alıp derhal çalışmaya başlayacağım
 

Geri
Yukarı