Öğrenci için dizüstü tavsiyesi

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Son birkaç senedir teknolojiyi takip etmeyi bıraktım biraz. Bilgisayar almayı düşünüyorum. Intel-AMD tarafında APU sistemler nasıl şu anda? Daha çok ders, ofis programları, surfing falan için kullanırım ama arada bir oyun da oynatır mı (FIFA-LoL falan, ama ileride de problem yaşamak istemem yani)?

Oyuncu bilgisayarı gibi bir şey istemiyorum estetik açıdan. Normal notebook şeklinde GPU'lu bir sistem de olabilir.

Bir yanım Mac al hem uzun ömürlü olur hem şarjı çabuk bitmez falan diyor, aslında Apple ürünlerini çok beğeniyorum ama oyun oynarım belki diye elim gitmiyor Mac'e.

Kafam karışık kısacası. Tek emin olduğum şey oyuncu bilgisayarı istemediğim.

Son birkaç senedir teknolojiyi takip etmeyi bıraktım biraz. Bilgisayar almayı düşünüyorum. Intel-AMD tarafında APU sistemler nasıl şu anda? Daha çok ders, ofis programları, surfing falan için kullanırım ama arada bir oyun da oynatır mı (FIFA-LoL falan, ama ileride de problem yaşamak istemem yani)?

Oyuncu bilgisayarı gibi bir şey istemiyorum estetik açıdan. Normal notebook şeklinde GPU'lu bir sistem de olabilir.

Bir yanım Mac al hem uzun ömürlü olur hem şarjı çabuk bitmez falan diyor, aslında Apple ürünlerini çok beğeniyorum ama oyun oynarım belki diye elim gitmiyor Mac'e.

Kafam karışık kısacası. Tek emin olduğum şey oyuncu bilgisayarı istemediğim.
Bütçe nedir?

Ultrabook'larda RTX'li modeller genelde kazık fiyata satılıyor. VRAM'e çok ihtiyaç olmadığı sürece önermem.
Yani bütçe olmadan öneri olmaz. Bir fiyat aralığı verebilir misiniz?

Bende sizinle aynı arayıştaydım sırf oyun oynayacağım için Mac ve ayrı bir laptop almaya karar verdim eğer Windows'tan kopamam gibi bir durum yoksa Mac gerçekten öğrenci için çok güzel hele bir de ekosistem varsa tadından yenmiyor her şey daha da rahat oluyor açabildiği oyunlar var ama çok limitli açtığı oyunlara bir bakın yeter derseniz Mac alın.

Hocam fiyatlardan çok uzağım düşük bir rakam veririm üzecek bir sistem çıkar yüksek söylerim gereksiz harcama yaptırırım. Biliyorum bu forumun yazısız kuralı bu ben de çok insana bütçe nedir yazdım zamanında ama şu an fiyat vermek istemiyorum ya. Zaten kriterler aşağı yukarı belli, neye mal olacağını siz bana gösterin lütfen. Teşekkürler şimdiden.

Hocam fiyatlardan çok uzağım düşük bir rakam veririm üzecek bir sistem çıkar yüksek söylerim gereksiz harcama yaptırırım. Biliyorum bu forumun yazısız kuralı bu ben de çok insana bütçe nedir yazdım zamanında ama şu an fiyat vermek istemiyorum ya. Zaten kriterler aşağı yukarı belli, neye mal olacağını siz bana gösterin lütfen. Teşekkürler şimdi de.

Hocam eski laptopum Lenovo IdeaPad 3 82H8 diye bir modeldi, 60Hz bir ekranı var ve pili de iyi 2 adet grafik işlemcisi var, MX350 1135G7 + 8 GB RAM'i var 2 GB ekran karti RAM'i var ara sıra Valorant GTA 5 falan oynuyordum kaldırıyordu düşük ayarlarda, ofis laptopu fakat iş görüyor. 15 liraydı sanırım.

Hocam fiyatlardan çok uzağım düşük bir rakam veririm üzecek bir sistem çıkar yüksek söylerim gereksiz harcama yaptırırım. Biliyorum bu forumun yazısız kuralı bu ben de çok insana bütçe nedir yazdım zamanında ama şu an fiyat vermek istemiyorum ya. Zaten kriterler aşağı yukarı belli, neye mal olacağını siz bana gösterin lütfen. Teşekkürler şimdiden.

MacBook al gec bence. Fifa oynayamazsin ama LoL - FM falan oynarsin. AAA oyun oynamak istediginde bahsettigin cihazlar da seni yari yolda birakacak zaten. 35K'ya PT'de 16-256 M2 Air alabiliyorsun. O paraya herhangi bir Windows cihazda pil - ekran - kasa kalitesi - trackpad - klavye - hoparlor - webcam ve en onemlisi isletim sistemi olarak yaklasamazsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı