Öğrenci için MacBook Pro M1 vs Air M1

Katılım
30 Haziran 2017
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Eylül ayındaki eğitim indiriminden faydalanarak okul için bir MacBook almak istiyorum ancak Air ve Pro modelleri arasında kaldım. Okul kullanımının dışında Fusion 360, Photoshop, Premiere Pro gibi programlar da kullanıyorum. İnternetteki çoğu kaynakta touch bar, fan, ve ekstra çekirdek dışında fazla büyük farklar olmadığını gördüm. Aradaki fiyat farkı da bunlar için epey fazla gibi geldi. MacBook Pro almak yerine Air modelini alırsam birlikte kullanmak için bir adet Xiaomi Ultra wide monitör almak istiyorum ve toplam fiyat Pro modeli ile aynı fiyata denk geliyor. Arada kaldığım için sizlerden de fikir almak istedim. Teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam Pro yerine 16 GB RAM'li Air alırdım. Isınınca performansı biraz düşüyor edit vs. yaparken ama işinizi yine de görür. pt.com.tr'de daha fazla eğitim indirimi yapılıyor, aklınızda bulunsun.
Ben olsam Pro alırdım. Render süreleri sizi öldürebilir Air'de
O kadar fark yok, araştırmanızı öneririm.
 
Pro gereksiz. PT'de her zaman eğitim indirimi var ve Apple'dan her zaman daha ucuz.



Bunu al geç bence. Depolamayı arttırabilirsin istersen ama bence gerek yok. Ekstra bir type-C SSD kutusu alırsın çok sık kullanmadığın şeyleri oraya kurarsın. Video edit dosyalarını SSD'de barındırırsın.
 

Geri
Yukarı