Öğrencilere ödev vermek gerçekten verimli mi?

Biraz kin kusmak için açtım konuyu. 400 sayfa matematik ödevim var :D

Hesapladım. Kitapta 4 farklı soru yeri mi denir işte öyle bir şey var. Sarı kareli alanlar, sınıf için etkinlik alanları, bildiğimiz çoktan seçmeli sorular ve kitabın kendi ÇKUP adını verdiği testler. 4,5 kitap bitirmemiz gerekiyor. 1 tanesini önceden yapmıştım çoğunu. Kalanını bitirdim. 1,5 kitabı da bitirdim. Geriye 2 kitap kaldı. Kaba bir hesapla 14 güne bitirebiliyorum. Hocadan ek süre istedik yetiştiremeyiz diye. 5 mayısa kadar süresi vardı. Hoca dalga geçer gibi 5 gün verdi. 10 mayısa bitmesi lazım. Ki bitiyor. Ama hoca hiç düşünmüyor. Başka derslerden ödev var mı? Performans ve proje ödevleri var mı bu çocukların? 5 fasikül halinde alınmış bir kitap bu. Fasikül başına 1-2 ünite var. Bitireceğiz illa bu sene. Ya sal. Seneye tekrar için kullanacağız belki. Haftalık olarak verse sorun etmem. Haftalık 50 sayfa çözün dese sorun yok. Günde 10 sayfa çözersem 70 sayfa. Diyebilirsiniz, "E niye çözmediniz o zaman haftalık 70 sayfa?" diye. Hoca istemedi :) Çözmeyin falan filan bir şeyler zırvaladı. Şimdi sen bunu yaptın biz daha iyi mi öğrendik? Hayır. Çoğu kişi çözüm videolarından yapıyor zaten. Bide matematik hocası olduğu için fazla maaş alıyor. Yeni bir öğretmen olmadığı için maaşı daha da yükseliyor. Muhtemelen ek derslerde veriyor. Aldığın paranın hakkını ver bari.

Sizce ödev vermek mantıklı mı? Verimli mi?

9. sınıfa gidiyorum ve bu zamana kadar ödevlerden ya da -2 hoca dışında- hocalarımdan öğrendiğim hiçbir şey yok. Sadece yapıp götürüyordum istediklerini. Ne öğrendiysem, ya derslerle, ya kendim çalışarak öğrendim. Ortaokul 5-6-7. sınıflardaki matematik hocam ve geçen sene dershanedeki fen hocam dışında bana bir şeyler katan olmadı. Onlarda ödev falan vermezlerdi. En fazla 2-3 sayfa bir şeyler yazardık ödev olarak.
Ödev eğer tutarlı verilse pekiştirmene yardımcı olur, verimlidir. Ama eğer çok fazla ödev verilirse artık verimini kaybeder.
 
En azından bende dersten soğumama yarıyor. Çocuk bayramını ödev bayramı olarak anlamışlar.
Ben de baya dersten soğudum bugün de yeni ödev verildi, benim için bardağı taşıran son damla oldu.
(80 sayfa yazı, ben bazı sebeplerden dolayı yazamadım, ekran görüntüsü almayı da unutmuşum :()
 

Geri
Yukarı