Öğrencinin ölümünden, cep telefonunu alan öğretmenler sorumlu

Bir de mesajları herkesin içinde okumuş ya, orada kendini süper kahraman sanmıştır garibim. Halbuki asgari ücret almamak için öğretmen olmuş ve tek eğlencesi başkalarıyla uğraşmak olan vasıfsız bir katil. Öğretmen olmak bu kadar kolay olmamalı, ortalama 30 kişiyi bir derste eğitecek kişi çünkü. Eğitim bile olmasa yaptığı bir şeyle öğrenciyi travmaya sokabilir. Asgari ücret almamak için insanları öğretmen yapmamalıyız, gerçekten kendini öğrencilerine sevdirmek, onlara bir şey katmak insanları öğretmen yapmalıyız.

Bizi eğitecek çoğu kişi bizden daha eğitimsiz.
Hayatımda gördüğüm en anlamlı cümlelerden birisi bu oldu hocam. Her önüne gelen kişi öğretmen olmak ister ve hiç araştırılmadan atanırsa olacağı bu maalesef. Okulu, öğrenmeyi, merakı seven bir insan olarak ülkemizdeki eğitim sistemi, dersler ve öğretmenler yüzünden tüm bu isteğimi ve hevesimi kaybettim. Şuan farklı bir ülkedeyim her ne kadar iyi bir eğitim olsa da heves, istek gitti mi bir daha gelmiyor ve hala bu sistemin devam ettiğini görmek içimi acıtıyor...

Öğretmenleri seçerken psikoloji testi vs yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bugün de problemli bir öğretmenle uğraşmak zorunda kaldım. Özelden yazmayın diyor, dersinin grubunu açmış oradan da yazmayın diyor. Neymiş efendim laubaliliği sevmiyormuş. Bana hitap ederken özgüvenli diye alaycı bir şekilde hitap etmeyi biliyor ama.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı