Öğrendiğim kodlar kafamda kalmıyor

Kuran hafızları gibi ezbere programlama öğrenilmez. Kodları ezberlemeye çalışma. Ezberlense bile bir süre sonra unutmak kaçınılmaz. Onun yerine konsepti kavramaya çalış. Bir problem verildiyse önce çözmeye çalış. Böyle yapa yapa algoritma kurabilme yeteneğini geliştirmiş olursun. Sık kullandığın komutları istesen de istemesen de ezberlemiş olacaksın. Unuttuğun olursa da dünyanın sonu olmaz. İhtiyaç duyduğunda Google´dan ya da dökümanlardan tekrar bakmak en fazla birkaç saniyeni alır. Sonuç olarak önemli olan algoritma kurabilme yeteneğini geliştirmek. Onu da dediğim gibi problemler çözerek yapabilirsin.
 
Kuran hafızları gibi ezbere programlama öğrenilmez. Kodları ezberlemeye çalışma. Ezberlense bile bir süre sonra unutmak kaçınılmaz. Onun yerine konsepti kavramaya çalış. Bir problem verildiyse önce çözmeye çalış. Böyle yapa yapa algoritma kurabilme yeteneğini geliştirmiş olursun. Sık kullandığın komutları istesen de istemesen de ezberlemiş olacaksın. Unuttuğun olursa da dünyanın sonu olmaz. İhtiyaç duyduğunda Google´dan ya da dokümanlardan tekrar bakmak en fazla birkaç saniyeni alır. Sonuç olarak önemli olan algoritma kurabilme yeteneğini geliştirmek. Onu da dediğim gibi problemler çözerek yapabilirsin.

Problemleri nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Yani ne yapmam gerek bir problem çözmek için?
 
Problemleri nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Yani ne yapmam gerek bir problem çözmek için?
İyi hazırlanmış dökümanlarda, kitaplarda ya da eğitim serilerinde önce konu anlatımı olur. Ardından örneklerle beraber bazı çok basit problemlerin çözülmesi istenir. Yapabildiklerini kendin çözmeye çalışırsın. Yapamadığın olursa da çözüme bakabilirsin. Bu şekilde en basitinden başlayarak zaman içinde adım adım daha ileri seviyere geçebilirsin.
 
Bol bol not alıp pratik yap, değişkenlerin ve öğrendiğin kodların ne işe yaradığını örneklerle beraber defterine not tut ve sürekli tekrar et.
 
Arkadaşlar Python öğrenmeye çalışıyorum ama kodlar kafamdan uçuyor 1 saat önce izledim ders anlatımı şimdi unuttum bunu nasıl önlerim?

Öğrendiğin kodları sürekli tekrar et ve pratik yap haftada 1 öğrendiğin şeylerle en baştan kendi projeni oluştur o zaman hiç unutmazsın kafanda iyi kalır.
 

Geri
Yukarı