Öğrendiğiniz İngilizce kelimenin tekrarını nasıl yapıyorsunuz?

alperbeta

Hectopat
Katılım
17 Şubat 2020
Mesajlar
218
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir İngilizce video izlerken, şarkı dinlerken ya da herhangi bir şey okurken anlamını bilmediğim kelimenin anlamına bakıyorum. Telaffuzuna bakıyorum. Ama gün sonunda ya da bir hafta sonra nasıl tekrar edeceğimi bilemiyorum. Yani kaydetmeye yarayan telefon ya da bilgisayarda bir program var mı? Her kelimeyi ve anlamını not defterine tek tek kaydetmek çok vakit kaybı.
 
Her gün bakmak saçma değil bir. Not defteri çok zaman kaybettiriyor ve verimli bir yöntemde değil çünkü unutuyorsun ezberlemeye çalışırken. Programlar ile sana biliyorsan az bilmiyorsan çok şekilde soruyor. Tabii ki ezberlenilebilir eğer telefon yoksa ama telefonu var adamın ve verimli bir yöntem varken neden verimsiz bir yöntem ile ezberlesin ki?
 
Her gün bakmak saçma değil bir. Not defteri çok zaman kaybettiriyor ve verimli bir yöntemde değil çünkü unutuyorsun ezberlemeye çalışırken. Programlar ile sana biliyorsan az bilmiyorsan çok şekilde soruyor. Tabii ki ezberlenilebilir eğer telefon yoksa ama telefonu var adamın ve verimli bir yöntem varken neden verimsiz bir yöntem ile ezberlesin ki?
Dün yazdığın 3-5 kelimeye 1 hafta boyunca her gün mü bakacaksın? Başka işin yoksa sıkıntı yok. Varsa max 3. günde soğursun :D Telden de not defterinden de ezberlesen bir kısmını unutacaksın zaten. Parçada görüp bir kenara not etmek bunu en aza indirgeyen şey ki bir cihaza kaydetmek daha çok kuru ezbere giriyor. Bana göre kullanışlılık ve akılda kalıcılık açısından not defteri daha etkili. Her sayfa dolduğunda 1 kere bakmak yeterli, daha da fazla bakmak zaman kaybı.
 
Eğer bir şarkıda ise arada bir dinleyip hatırlarız zaten. Bir filmde falan ilk kez duyup öğrendiysek mümkünse evde, ofiste bir yerle ilişkilendirip oraya hatırlatıcı olarak yerleştirmek lazım. Böyle bir ilişkilendirme yapamiyorsak bir yere not almak lazım.
Genel olarak kelime ve kalıp öğrenmede başarılı uygulamalar var.
Memrise, Duolingo, Wordjin vs...
Ücretli ücretsiz bir sürü alternatif var.
 
Hocam ben genellikle bir cümle içinde kullanırdım o kelimeyi sonra not defterime yazardım. Reverso adlı uygulama bu açıdan çok kullanışlı. Örneğin comprehension kelimesini yazardım bana bir örnek cümle verirdi. Oradan comprehensiom ne demek hatırlardım. Hem cümle içinde nasıl kullanılıyor onu da öğrenirdim. Sonra sonra zaten anlamını ezberliyorsunuz kelimenin. Şu an Almanca için yapıyorum aynısını çok verim alıyorum. Screenshot_2022-08-09-16-46-01-027_com.softissimo.reverso.context.jpg
 
Her gün 100 tane kelime 30 dakikasını bile almaz ezberlemesi ya da üzerinden geçmesi. Her gün bakarak soğuyacaksa baştan ya bakmasın ya da unutsun. Her gün aynı kelimeye bakmayacak zaten. Uygulama sana yazdığın kelimeleri ne kadar zor olarak yaptığına göre daha az ya da çok veriyor. Yarım saat kalemle yazmaktansa hemen telefon ya da daha hızlı Bluestacks`den girip uygulamaya hızlıca klavyeyle yazabilir ve iyi ya da kötü yazdım mı diye endişelenmesine gerek kalmayacak. Kuru ezber dediğin şey ikide bir kelimeyi ve anlamını okuyarak ezberlemektir. Uygulamada sana direk göstermiyor sen hatırlamaya çalışıyorsun. /Yeniden /Zor /İyi /Kolay diye tıklıyorsun ve ona göre tekrar önüne sunuyor. Yarım saat kağıda yazıp sonra o kağıttan okuyup ezberlemeye çalışmak verimsiz ve saçma bir yöntem böyle mantıklı bir yöntem varken. Hem daha akılda kalıcı aynı şeyi ikide bir ezberlemeye çalışmadığın için. Kelime ezberleme açısından çok iyiyim küçüklükten beri ama kendim tecrübe edip biliyorken birinin hala kağıttan kuru ezber dediğin şekilde ezberlemeye çalışmasını savunmaya çalışman çok saçma geliyor. Artı olarak kağıttan ezberlenen şeyler kolay bir şekilde unutuluyor ve çalışılmak istediğinde telefondaki gibi kolayca aranıp hemen bulunulmuyor. Telefonun üstünlüğü ortada yani ne kadar inkar etsende.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı