Öğretmene hediye önerisi

Öğretmeninizi çok seviyorsanız ve de o size aynı sevgiyi veriyorsa bence arkadaş gibi düşünmelisiniz ancak yemek yemek gibi dersi kaynatacak şeyler hocayı çok memnun etmeyebilir benim düşüncem bunu sınıfça kararlaştırın gerekirse oylama yapın.
 
Bir kasa limon gönder evine kötü günde iyi gelir. Kravat, saat, kalem bunlara zaten sahip ha bir eksik ha bir fazla şeyler bunlar. Al şöyle 1 kg sulu limon c vitamini gonder hastayken bağışıklığı destekler😀 bu arada etik değil diyen arkadaşa katılıyorum, etik değildir. Yanlış hatırlamıyorsam meb öğretmen ve yöneticilerin okul dışı ve içinde hediye kabul etmelerini yasaklamıştı.
 
Yav işte neden değil açıkla bilelim bizde değil mi yani.

Öncelikle önerileriniz için çok teşekkür ederim. Birkaç kişinin daha hediye almak etik değil demesi beni şüphede bıraktı ve biraz araştırdım. Gerçekten etik değilmiş.

Yönetmeliğin 15. maddesi “hediye alma ve menfaat sağlama yasağı” başlığı altında kamu görevlilerinin tarafsızlığını, görevini, performansını ya da kararını etkileyebilecek, ekonomik değerine bakılmaksızın her türlü eşya hediye olarak görülmüş ve kamu görevlilerinin hediye almaması temel ilke olarak kabul edilmiştir.

Kamu görevlileri tarafından alınamaz hediyeler kapsamında ise görev yapılan kurumla iş, hizmet veya çıkar ilişkisi içinde bulunanlardan alınan karşılama, veda ve kutlama hediyeleri, burs, seyahat, ücretsiz konaklama ve hediye çekleri, hizmetten yararlananların vereceği her türlü eşya, giysi, takı veya gıda türü gibi hediyeler bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 24/06/2015 tarihli ve 2015/21 sayılı Eğitimciler için Mesleki Etik İlkeler Genelgesinde öğretmenlerin özel günlerde verilen maddi değeri olmayan sembolik hediyeler dışında, mesleki kararlarını ve tarafsızlıklarını etkileme ihtimali bulunan hediyeleri almaları yasaklanmıştır.
@AGEVRX hocam keşke sert bir şekilde karşı çıkmak yerine uygun bir dille anlatsaydınız. Üslup çok önemli. Bu konudan önemli bir ders çıkardım;
Bir insanın üslubu ne kadar sert olsa da, sırf muhalefet etmek için söylüyor gibi dursa da araştırmadan karşılık vermemeye çalışacağım.
 

Geri
Yukarı