Öğretmene uydurulacak bahane tavsiyesi

Merhabalar, sosyalde açtığım en utanç verici ama en fazla açmam gerektiğini düşündüğüm konu. 8. sınıf öğrencisiyim ve neredeyse hiç canlı derslere katılmadım. Malum yarın yüz yüze eğitim var. Öğretmenlerime WhatsApp üzerinden ve telefon ile defalarca söz vermeme rağmen sözlerimi bazen tuttum bazen tutmadım. En son verdiğim sözü tutmadığım için bu konuyu açtım. Evimde gerekli internet ve bilgisayarın olduğunu biliyorlar yani Online derslere girmeme engel bir şey olmadığını biliyorlar. Öğretmenlerim "neden hiç canlı derslere katılmadın en son söz vermiştin o günden berri girmiyorsun?" dediğinde sizce ne söyleyebilirim? Şimdiden teşekkürler.
Kanka bırak dürüst ol söyle gerçeği: "Hocam katılmak istemedim" de gitsin.
 
1-)
Hocam bilgisayara sanırım virüs bulaşmış. Zoom'a girince ekranda gitmeyen bir reklam oluyor.

2-)
Hocam sahip olduğum bilgisayar Windows XP kullanıyor. Zoom yükleyemedim.

3-)
Hocam dersler verimli geçmediğinden ötürü YouTube'daki hocalardan derslerime devam ettim.

Not: Kaç kişinin derslere katılmadığını öğrenin. Çoğu kişi katılmıyorsa size de sormayacaktır.

Tecrübe 😘.

Bence "hocam anlamıyorum. O yüzden katılmak yerine tek başıma ders çalıştım" de.
 
Bahane işi geçmiş. İlk sorulduğunda düzgün bahane bulman gerekiyordu. Şanssızlık olmuş, hocalarından özür dileyip derslerine olabildiğince katılım sağlaman en iyisi.
 
Gerçekleri söyleyin. Sürekli evde olunca kendinize bir düzen oturtamadığınızı, konsantre olamadığınızı, kendinizi zorlamanıza rağmen bir türlü dikkatinizi toplayamadığınızo vs eklersiniz.
 
Hocam kafa karıştırıcı, İngilizce ve bilgisayar terimlerini birbirine katarak konuşun. Öğretmen "Noluyo a..." diyecek ve geçiştirecektir.

Ama derslerine gir ve çalış. Sen LGS'ye girecek bir öğrencisin.
 
Bu adam çok haklı gerçekten bahane bulup ne yapacaksın?

Linclemek istemiyorum, ve biliyorum konu amaci bu degil ama 8. sinifsin ve bu sene sinavin var. Imkanin oldugu halde derslere girmiyorsun, sozlerini tutmuyorsun ve simdi de bahane istiyorsun. Bahane bulsan ne ise yarayacak ki? Senin için ugrasiyorlar, senin için verdirtiyorlar o sozleri. Zararli cikan yine sensin.

Ben olsam (ki olmam) ozur dileyip, bir daha yapmayacagim ve telafi edecegim derdim ve adam akilli girerdim derslere. Eger telafi etmezsen aksi takdirde bir dahaki sefere yuzune bile bakamazsin.

Eger cidden yalan ariyorsan da okulun derslerinden anlamıyorum kendim calismam daha iyi geliyor ve o zaman anliyorum de.
 
Allah'ım bir gün bahane tavsiyesi de mi verecektim yahu? 😀

İnternet altyapımız kötü veya mahallenin elektrik hatları yenileniyor diyebilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı