Öğretmenime bağırdığım için suçlu ben miyim?

Olayın tamamını yazarsan iyi olur. Mesela öğretmenin ile daha önceden tartışmışıydın? Bu gibi etkenler ve detaylar önemli. Eğer hocan senin bazı kelimelerinden rahatsız olduysa ve bunun gibi benzer terimleri daha önce duyduysa bundan dolayı tepkisi birikmiş ve olay bu şekilde olmuş olabilir.

Tepkisi doğru ve etik değil, aldığı psikolojik eğitimin yetersiz olduğunu gösteriyor. Senin hatalı tarafın bağırarak , aşırı abartılı , sert ve ırkçılığa kayan bir dille kendini savunman. Fakat kimse bir çocuktan mantıklı bir savunma beklememeli (Lise yada Orta Okullu olduğunu varsayıyorum).

Baban ve öğretmenin konuştuğu vakit bu sorun büyük ihtimal çözülür. Aklına birşey takılmasın ergenlik döneminde bu tarz şeyler olur. Genelde bu mevzular tatlıya bağlanır.
(Öğretmenine bağırdığın için özür dilemen lazım aynı şekilde onunda senden özür dilemesi lazım.)

Fakat öğretmenin özür dilemene rağmen seni terslerse ve özür dilemezse öğretmene birşey demeden ailene durumu anlatırsın o zaman müdüre yada gerekli yerlere şikayette bulunurlar. Bu olması zor bir durum genelde aklı başında öğretmenler bu tarz işleri uzatmaz.

İngilizce öğretmenimiz aynı zamanda sınıf öğretmenimiz. Çok katı bir öğretmen ve her şeyi tehdit ederek yaptırıyor ödevini yapmazsan tutanak tutarım, sözlüne 10 veririm gibi bana sürekli bu tarz şeyler söylüyor. Dün ise okul gezisi vardı ben geziye gittiğimde benim oturduğum sıraya bir çocuk için "obez ramazan" yazmışlar. Ben okulda olmadığım için her şeyi benden bildiler okula gittiğimde ise beni en arkaya Suriyeli bir kız öğrencinin yanına oturtturdu bende o kız ile oturmak istemediğimi söyledim.
Hocanın yanına gittiğimde, hocam ben ne yaptım? Neden en arkada Suriyeli bir kızın yanındayım? Orada oturmak istemiyorum dedim. Sen sus, seninle sınıfta görüşeceğim dediğinde ben tekrar sesimi yükseltince "hocam ben ne yaptım?" diyerek sen kimsin bana bağırıyorsun tarzı şeyler söyledi. Sınıfıma çıktığımda beni 20 dakika sınıfın ortasında rencide ederek şu şekilde bağırdı: Sen saygısızsın, sen ne hakla bana bağırırsın, sen hala çocuksun, senin ne hakkın var sen misin öğretmen? Falan diyerek bana bağırdıktan sonra tutanak tuttu ve velimi okula çağırdı. Sizce sorun ben miyim?

Telefondan yazmışsın herhalde yoksa bu kadar bozuk bir metni bilgisayar başında yazmana pek ihtimal vermiyorum. az önce kendim bir kısmını düzeltip kalan kısmını rapor olarak attım. Modlar kalan kısmını düzeltmeye üşendi çözüldü işaretlediler öyle bozuk bir metin yani. düzeltmişler yeni gördüm.

Burada anlatıldığı kadar masum olduğuna pek inanmadım ayrıca öğretmenine sesini yükseltmen de pek doğru olmamış. Öğretmeninizin yaptığı da hoş değil bir öğrenci arkadaşları önünde yarım ders süresince rencide edilmemeliydi. Veliniz gitsin bir görünsün derim siz ise öğretmenlerinize sesinizi yükseltmeyin bir sorununuz olursa konuşarak veya veliniz yolu ile çözün.

Son düzenleme:
Hocam ortaokulsanız ve haklı olduğunuzu düşünüyorsanız velinize söyleyebilirsiniz ama lisede iseniz maalesef hocanızın suyuna gitmelisiniz.

Telefondan yazmışsın herhalde yoksa bu kadar bozuk bir metni bilgisayar başında yazmana pek ihtimal vermiyorum. az önce kendim bir kısmını düzeltip kalan kısmını rapor olarak attım. Modlar kalan kısmını düzeltmeye üşendi çözüldü işaretlediler öyle bozuk bir metin yani. düzeltmişler yeni gördüm.

Burada anlatıldığı kadar masum olduğuna pek inanmadım ayrıca öğretmenine sesini yükseltmen de pek doğru olmamış. Öğretmeninizin yaptığı da hoş değil bir öğrenci arkadaşları önünde yarım ders süresince rencide edilmemeliydi. Veliniz gitsin bir görünsün derim siz ise öğretmenlerinize sesinizi yükseltmeyin bir sorununuz olursa konuşarak veya veliniz yolu ile çözün.

Olayın tamamını yazarsan iyi olur. Mesela öğretmenin ile daha önceden tartışmışıydın? Bu gibi etkenler ve detaylar önemli. Eğer hocan senin bazı kelimelerinden rahatsız olduysa ve bunun gibi benzer terimleri daha önce duyduysa bundan dolayı tepkisi birikmiş ve olay bu şekilde olmuş olabilir.

Tepkisi doğru ve etik değil, aldığı psikolojik eğitimin yetersiz olduğunu gösteriyor. Senin hatalı tarafın bağırarak, aşırı abartılı, sert ve ırkçılığa kayan bir dille kendini savunman. Fakat kimse bir çocuktan mantıklı bir savunma beklememeli (lise ya da orta okullu olduğunu varsayıyorum).

Baban ve öğretmenin konuştuğu vakit bu sorun büyük ihtimal çözülür. Aklına bir şey takılmasın ergenlik döneminde bu tarz şeyler olur. Genelde bu mevzular tatlıya bağlanır.
(Öğretmenine bağırdığın için özür dilemen lazım aynı şekilde onunda senden özür dilemesi lazım.)

Fakat öğretmenin özür dilemene rağmen seni terslerse ve özür dilemezse öğretmene bir şey demeden ailene durumu anlatırsın o zaman müdüre ya da gerekli yerlere şikayette bulunurlar. Bu olması zor bir durum genelde aklı başında öğretmenler bu tarz işleri uzatmaz.

Velimi arayip Berke'yi ben önceden de uyarıyordum dedi, önceden de aramız iyiydi aslinda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Verimi arayi0 berkeyi ben önceden de uyarıyordum dedi önceden de aramız iyiydi aslinda.

Dediğim gibi ailevi üyeleriniz büyük ihtimal bu durumu çözecektir. Senin meraklanmana yada endişelenmene gerek yok. Her insanın yapması gereken gayet basit ve iyi bir davranış olan "özür dileme" adındaki davranışı yaparsanız işler güzelce tatlıya bağlanır. Bu tarz meseleler için gereksiz polemik ve tartışmalara girmek oldukça gereksiz. Hocanı bu yüzden eleştirdim...

Dediğim gibi ailevi üyeleriniz büyük ihtimal bu durumu çözecektir. Senin meraklanmana ya da endişelenmene gerek yok. Her insanın yapması gereken gayet basit ve iyi bir davranış olan "özür dileme" adındaki davranışı yaparsanız işler güzelce tatlıya bağlanır. Bu tarz meseleler için gereksiz polemik ve tartışmalara girmek oldukça gereksiz. Hocanı bu yüzden eleştirdim...

Hocam iyide benim baba azıcık değişik sabahtan beri yarın gorucem ben seni telefonunü alacağım bilgisayarını alacağım sınıfıni degistireceğim tarzı boş boş konuşuyor şu an.

Hocam iyide benim baba azıcık değişik sabahtan beri yarın gorucem ben seni telefonunü alacağım bilgisayarını alacağım sınıfıni degistireceğim tarzı boş boş konuşuyor şu an.

Şu an öfke patlaması yaşıyor olabilir. O sinirin yatışmasını bekle verdiği cezaya ses çıkarma. Birkaç gün sonra sakinleşir. Eğer iş ciddiye biniyorsa rehber öğretmenine ya da çocuk psikolojisi konusunda uzman birine başvurabilirsin. Durumu senin için değerlendirip uygun olanı yaparlar.

Şu an öfke patlaması yaşıyor olabilir. O sinirin yatışmasını bekle verdiği cezaya ses çıkarma. Birkaç gün sonra sakinleşir. Eğer iş ciddiye biniyorsa rehber öğretmenine ya da çocuk psikolojisi konusunda uzman birine başvurabilirsin. Durumu senin için değerlendirip uygun olanı yaparlar.

Bilemiyorum hocam bugün 18:00 da varmış toplantı ne der napar bilmiyorum.

İngilizce öğretmenimiz aynı zamanda sınıf öğretmenimiz. Çok katı bir öğretmen ve her şeyi tehdit ederek yaptırıyor ödevini yapmazsan tutanak tutarım, sözlüne 10 veririm gibi bana sürekli bu tarz şeyler söylüyor. Dün ise okul gezisi vardı ve ben geziye gittiğimde benim oturduğum sıraya bir çocuk için "obez ramazan" yazmışlar. Ben okulda olmadığım için her şeyi benden bildiler okula gittiğimde ise beni en arkaya Suriyeli bir kız öğrencinin yanına oturtturdu ve ben de o kız ile oturmak istemediğimi söyledim. Hocanın yanına gittiğimde, hocam ben ne yaptım? Neden en arkada Suriyeli bir kızın yanındayım? Orada oturmak istemiyorum dedim. Sen sus, seninle sınıfta görüşeceğim dediğinde ben tekrar sesimi yükseltince "hocam ben ne yaptım?" diyerek sen kimsin bana bağırıyorsun tarzı şeyler söyledi. Sınıfıma çıktığımda beni 20 dakika sınıfın ortasında rencide ederek bağırdı sen saygısızsın sen ne hakla bana bağırırsın sen hala çocuksun senin ne hakkın var senmişsin öğretmen falan diyerek bana bağırdı ve tutanak tuttu ve velimi okula çağırdı sizce sorun ben miyim?

Böyle şeyler tek taraflı dinlenmez. Öğretmenizi de Technopat üyesi yapamayacağınıza göre bu hikaye taraflı mı tarafsız mı bilemeyiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı