Öğretmenle dalga geçtiğim için vicdan azabı çekiyorum

8. sınıf ve lisede arkadaş çevresi çok önemlidir. Arkadaşlar senin hayatını, duruşunu, hareketlerini etkiler. Anladığım kadarıyla arkadaşların seni olumsuz yönde etkilemiş. Ama arkadaşlarından ayrılmak istemiyormuşsun. Bırak böyle arkadaşların olmasın, elbet kafana göre bir insan bulursun.
 
Merhaba, 8. sınıfta Türkçe öğretmenimiz vardı. Berbat arkadaşlarımla ben öğretmenim ile dalga geçmiştik. Biraz yürümekte zorluk çekiyordu, açıkcası topallıyordu. Ben bu duruma içerliyordum, arkadaşlarım falan dalga geçiyordu ama bir yandan ise arkadaşlarım ile küsmek istemiyordum. Şimdi ise vicdan azabı gibi bir şey çekiyorum keşke küsmüş olsaydım arkadaşım ile diyerek. Çok üzülüyorum, ders anlattıramıyordu. Keşke karşı çıkmış olsaydım diyorum. Sizce bu durum geçici midir? Her zaman içim yanıyor :(
Sonunda yaptığınız hatayı farketmişsiniz hocam. Telefonla arayın selam söyleyin onu çok özlediğinizi, en iyi öğretmeni olduğunuzu söyleyin. Pişman olduğunu olgunlaştığınızı, akıllandığınızı söyleyin.
 
Arkadaşlar adam zaten pişmanlık duyuyor ve buraya yazmış. Bazı arkadaşlarımız sanki hayatında karıncayı bile incitmemiş gibi davranıyorlar. Yani arkadaşın yaptığı tabi doğru değil yapmış bi cahillik. Öğretmenizden helallik isteyin ve hata yaptığınızı dile getirin.
Gayet haklısın ama bu vicdan azabından kurtulmaması en iyisi. Eğer kurtulursa ileride aynısını bir daha yapar. Hele şu "bazı" dönemlerde insanların yapamayacağı şey olmuyor.
 
Arkadaşlar herkes hayatı boyunca hata yapabilir yaş ilerledikçe aklı başına gelince daha olgun düşüncelere sahip olunca hatalarının farkına varabilir. Hocandan özür dileyip helallik istemelisin. Eğer hocanla hala yüz yüze görüşme fırsatınız varsa bunu yüzüne söylemeniz daha iyi olur ve ayrıca onu mutlu edecek bir hediye alabilirseniz hocanız daha da mutlu olur eminim ki. Burada vicdan azabı çek diyen arkadaşlar hayatları boyunca masum kalmışlar sanırım. Hata yapmak ile kötü biri olmayı aynı sanmayın. Konu sahibi kardeşimiz kötü biri olsa emin olun bu konuyu açmaz hatta hatırlamazdı bile.
 
Özür dile zaten rahatlamassan Yapıcak fazla bir şey yok
 

Geri
Yukarı