Öksürünce boğazım acıyor

abexx

Picopat
Makaleler
2
Daha fazla  
17 yaşındayım. Cumartesi günü hafif bir öksürük ve yorgunluk hissi vardı, ancak cuma günü hiçbir ağır iş yapmadım. Pazar günü ise şikayetlerim arttı; öksürük çok fazlalaştı, grip oldum ve burnum sürekli akıyor. Ayrıca çok sert öksürebiliyorum ve öksürürken ciğerlerimle boğazım acıyor. Boğazımda sanki bir gıcık varmış gibi hissediyorum.

Sabah en erken saatte hastaneye gideceğim, ancak şu an uyuyamıyorum. Burnum sürekli akıyor ve nefesim az da olsa daralıyor. Boğazımı hafifletmek için ne yapabilirim? En azından şikayetlerimi biraz hafifletecek bir şey söyler misiniz? Evde her şey var, yeter ki söyleyin. Canım çok acıyor.

Sabaha zaten hastaneye gideceksiniz burada biraz daha rahat uyumanız için yapmanız gereken kesinlikle boğazınızı kuru bırakmamak sıcak bir çay veya nane limon(internetten bakabilirsin) gibi aşırı sıcak olmamasına dikkat ederek içersen birazcık daha rahat uyumanı sağlayabilir hocam.

Sabaha zaten hastaneye gideceksiniz burada biraz daha rahat uyumanız için yapmanız gereken kesinlikle boğazınızı kuru bırakmamak sıcak bir çay veya nane limon(internetten bakabilirsin) gibi aşırı sıcak olmamasına dikkat ederek içersen birazcık daha rahat uyumanı sağlayabilir hocam.
Cay yapiyorum hocam nane yok evde sadece, en az 6 bardak cay icmeme ragmen hicbir sekilde azalmiyor sikayetlerim.

17 yaşındayım. Cumartesi günü hafif bir öksürük ve yorgunluk hissi vardı, ancak cuma günü hiçbir ağır iş yapmadım. Pazar günü ise şikayetlerim arttı; öksürük çok fazlalaştı, grip oldum ve burnum sürekli akıyor. Ayrıca çok sert öksürebiliyorum ve öksürürken ciğerlerimle boğazım acıyor. Boğazımda sanki bir gıcık varmış gibi hissediyorum.

Sabah en erken saatte hastaneye gideceğim, ancak şu an uyuyamıyorum. Burnum sürekli akıyor ve nefesim az da olsa daralıyor. Boğazımı hafifletmek için ne yapabilirim? En azından şikayetlerimi biraz hafifletecek bir şey söyler misiniz? Evde her şey var, yeter ki söyleyin. Canım çok acıyor.

Öncelikle çok çok geçmiş olsun sanırım mikrop kaptınız gripte buna dahil oluyor. Ve vücudunuz bakterilerle savaşmak için her şeyi deniyor. Öksürme, hapşırma, tabiri caizse ishal bunların baş örnekleri. Bakteriyi vücuttan atmaya çalışıyor. Bu durumda yapılabilecek en iyi şey sıcak şeyler içmek ve bol bol su ve sıvı tüketmek. Tavsiyem annenize söyleyin bir güzel çay yapsın çay için. Alternatif olarak nane limon da iyi gelecektir. Mümkün mertebe canınız istemiyor olsa da su içmeye özen gösterin, vücudunuz hastalıkla savaşırken Su'ya ihtiyaç olacak. Tekrar çok geçmiş olsun.

Çok öksürmekten tahriş olmuştur boğazınız pekmez için hocam yatmadan önce 1 kaşık nane limon da içebilirsiniz ağrınız azalır ve pekmez de öksürüğü ve soğuk algınlığını hafifletir.

Aynı şikayet bende de var. Hem de aynı zaman içerisinde başlamış ve gelişmiş. Yarın sabah 8 de direkt hastanenin yolunu tutacağım bende.

Az Yağ ile pekmezi ılık bir şekilde içerseniz boğaz ağrısı hafifler

İlk olarak herkese cevap verdiği için çok minnettarım ve teşekkürlerimi iletiyorum. Pekmez içtim ve komşudan nane alıp nane limon yaptım. Şu anda iyiyim biraz daha ancak uyumaya çalışıyorum fakat uyuyamıyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı