Öldükten sonra bilinç açık kalır mı?

XEfe.Bey

Hectopat
Katılım
16 Nisan 2021
Mesajlar
7.515
Makaleler
2
Çözümler
2
Bir insan öldüğü zaman bilinci belli bir süre daha hala açık kalıp, aynı dünyada yaşadığı gibi her şeyi algılayabilir mi? Bazı insanlar öldükten sonra beynin birkaç saat daha çalışabileceğini söylüyor, bu gerçekten mümkün mü? O zaman ölünce her şeyi hissediyor insan.
 
Ölüm olduğu anda beyin harici diğer organlar bir kaç saat daha işlevlerini yerine getirebiliyor ancak bilinç açık kalmıyor. Beyin ölümü gerçekleştiği anda hiçbir şeyden habersiz ölmüş oluyorsunuz. Dine göre bakacak olursak çok ayrı şeyler söylerdim ancak şimdilik bu yeterli.
 
Kısa süreli bilinç kaybı yaşadım diyelim. Gördüğüm ve hissettiğim şey; siyah bir boşluk. Başka birşey yok. Hiçliğe gidiyoruz muhtemelen. Kendime geldiğimde ise kafamın içinde tv karıncalanması vardı. Bir daha yaşamaktansa ölmeyi tercih ederim. Berbat bir durumdu.
 
Beyin ölümü daha sonrasında gerçekleşebiliyor evet ancak beyinin canlı olması bilincin açık olduğu anlamına gelmez.
 
Ben 4 gün komada kalmıştım, hiç bişey hatırlamıyorum mesela. Sadece uyudum uyandım şeklinde olduydu.
 
Bilinç açık olması için beyinde nöronların elektriksel sinyallerle alışveriş yapması gerekiyor. Yani bilgisayara uyarlarsak işlemci elektrik almazsa çalışmaz. Yani ölünce beyne kan pompalanmadığı için ve gerekli enerjiyi alamadığı için(en fazla enerji tüketen organdır) muhtemelen bilinçsiz oluruz yanı düşünemeyiz beyin ölümü geç gerçekleşse bile muhtemelen bilinç kapalı olur
 

Geri
Yukarı