Öldükten sonra ne olacak?

Seninki ayranım dökülmesin mevzusuna benzemiş. Müslüman san eğer cenneti cehennemi kabul ediyorsun demektir. Hurileri de unutmamak lazım
Konumuz dinler değil "ölüm" ama madem girdin; Kuran çoğu konuda ucu açık bir kitap, dogma değil yani. Çoğu şey bize bıkarıyor. Yani Kuran dan Reenkarnasyon'u da çıkarabiliriz ki Tasavvuf zaten bunu yapmıştır.

Ama konumuza gelecek olursak bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey öleceğiz ve doğmadan önce her ne isek orada olacağız.
 
1 yıl öncesi ne olduğunu gün be gün hatırlayamiyorsa insan, Ölünce de pek dert edilecek durum yok, bonus bölüm orası
 

Kitapta hiçbir şeyin ucu açık falan değil dostum, şunu yaparsan cehennemde yanacaksın böyle yaparsan cennette odullendirileceksin.

Kötülükten sakınanlara vadedilen cennetin durumu şöyledir: Orada bozulmayan temiz sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenlere lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır. Onlar için cennette her çeşit meyve ve rablerinden bir bağışlanma vardır. Bunların durumu, ateşte ebedî olarak kalacak olan ve bağırsaklarını parçalayacak kaynar su içirilen kimsenin durumu gibi olur mu?
 
Simulasyondan çıkacağız ve datamız silinecek.
 
Bunların aynısı dünyada var. Reenkarnasyon ile geri gelen biri Cehennem gibi hayatı dünyada da yaşar veya Cennet gibi hayatı Dünyadada yaşar.
 
Bunların aynısı dünyada var. Reenkarnasyon ile geri gelen biri cehennem gibi hayatı dünyada da yaşar veya cennet gibi hayatı dünyadada yaşar.

Bu söylediğinin İslam da yeri yok. Kendi fikirlerin bunlar. Önce Müslüman olup olmadığına karar ver. Bende rengimi belli edeyim baştan, 28 yaşındayım 11 yıl önce kurtuldum bu akıl hastalığından, herhangi bir şeye inancım yok.
 

Hocam ağzınıza sağlık güzel konuşmussunuz fakat bilgilendirmek isterim tevrat ve incil ister istemez birbirine bağlı 2 kutsal kitaptır. Sebebi ise çok açık belki okurken yeşaya peygamberin bölümüne gelmişsinizdir. Tevratta gelecek olan bir insanoğlundan mesihten bahsedilir ve bu mesihin insanlar için öleceği acı çekeceği yazar. (mezmurlar 22 vs.) Yani incile baktığımızda isa kendine insanoğlu diyor ve çarmıhta ölüyor tüm insanların günahları için. Tevratta, Isa'yı destekleyen bir sürü kehanet var. Hatta Tevrat'ta bile isa var. Şöyle diyeyim özellikle aramca tevrat okursanız çok daha sağlıklı olur.

Tevratta;

RAB (yhwh) var.
RAB'bin meleği var.
Ve RAB'bin ruhu var.

Bu kısacası teslis inancıdır. Teslis inancının ne olduğunu da biliyorsunuzdur zaten çok derine inmek istemiyorum şu anlık. Rab'bin meleği = Isa'dır. Melek dediğimiz kelime öyle kanatlı varlıklar falan değil sadece haberci demek. Rab'bin meleğinin Tanrı olduğunu nasıl bileceğiz derseniz buna dair yine Tevrat'ta birçok kanıt var fakat şu an en bilindiğini söyleyeyim.

Biliyorsunuz yakup biriyle güreşiyor ve bir adam. Ayetin bağlamında ise aslında melek. Bu melek rab'bin meleği. Rab'bin meleği, yakup ile güreşiyor uzun zamanca. Ve gün ağırmaya başlayınca yakuba dokunup yakubun uyluk kemiğini çıkartıyor. Sonra yakub beni kutsamadan seni bırakmam diyor. Ve rab'bin meleği orada yakubu kutsuyor. Sonra yakup diyor ki "Tanrı ile güreştim ve canım bağışlandı." e rab'bin meleği ile güreşti aslında? Ama Tanrı diyor ve hatta güreştiği yere peniel ismini veriyor. Peniel, Tanrı'nın yüzü demek. Yani rab'bin meleği = Isa'dır. 3 Tanrı yok tek Tanrı var ve tek Tanrı'nın 3 kişisi var.
 
Beden çürüyecek kemiklerimiz kalacak ve birkaç milyon yıl sonra onlarda yok olacak. İslam dinine göre öbür dünya olacak. Hepsi bu kadar.
 
Hepimiz bundan bir nebzede olsa korkuyoruz, "ölümden sonra ya yok olursak, ya sonsuz bir boşluk olursa?" diye, işte bu korku bana kafayı yedirtmesin diye Müslüman'ım.

Aslında, sen bu duyguyu yaşadın doğmadan önce neredeysen(bilincin yoksa) öldükten sonra yine aynı şey olacak bilincin olmayacak korkmaya gerek yok relax.
 

Hocam akil hastaligindan kast ettiginiz şey inanca sahip olmaks lutfen yorum yazarken duygularinizi objektif tartismalardan uzak tutup birahane kavgasina dondurmeyiniz. Sizin akil hastasi dediginiz seyi 100'den fazla insan elci olarak anlatiyor ve milyonlarca insan kalplerinden inanip kendini iyi seylere adiyor. Adamlari desip mafyacilik oynayan bir psikopat ile iyi isler ugruna mucadele edio evinde 10dk da namazina ayiran bir insani bir tutacak kadar dusuncesiz degilsinizdir umarim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…