Ölen birisinin telefon şifresi hukuki yollar ile açılabilir mi?

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
Bir yakınım vefat etti. Ailesi bu konuda bilgi bekliyor benden. İlk aşamada Samsung ile iletişime geçtim ancak sadece sıfırlama konusunda destek verdiklerini belirttiler.

Mahkeme veya başka hukuki yollar ile kişisel veriler hariç en azından fotoğraflarına ulaşmak mümkün müdür?

Yoksa bu tarz tüm işlemler kişisel veriler sebebiyle mi yapılmamakta?

Telefon modeli Samsung Galaxy S23 Ultra.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mahkeme veya başka hukuki yollar ile kişisel veriler hariç en azından fotoğraflarına ulaşmak mümkün müdür?

Fotoğraflar "kişisel veri" sayılmıyor mu?

Ben birinin benden sonra verilerime, fotoğraflarıma ulaşmasını istemezdim. Vermiyorlarsa iyi yapıyorlar.

Banka, miras meseleleri varsa hesapları zaten varislere açılıyor. Telefonu ile ne işiniz olabilir ki?

Bir yakınım vefat etti. Ailesi bu konuda bilgi bekliyor benden. İlk aşamada Samsung ile iletişime geçtim ancak sadece sıfırlama konusunda destek verdiklerini belirttiler.

Bruteforce ile şifreyi elde edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Telefonu aslında açtırmak basit zaten, hukuki yollara gerek yok. Programla eski telefonumu açmıştım ama hatırlamıyorum adını.

Aslında sadece fotoğraflara erişmek istiyorsanız usb ile telefonu bilgisayara da bağlayabilirsiniz.

Aslında şifre 4 haneli ise bulabilirsiniz, 10000 sayıyı tek tek denemeniz gerekli ama.

Aslında sadece fotoğraflara erişmek istiyorsanız USB ile telefonu bilgisayara da bağlayabilirsiniz.

Aslında şifre 4 haneli ise bulabilirsiniz, 10000 sayıyı tek tek denemeniz gerekli ama.

Şifre olmadan çalışmıyor erişim izni vermen gerekiyor ya da kayıtlı olması gerekiyor.

Fotoğraflar "kişisel veri" sayılmıyor mu?

Ben birinin benden sonra verilerime, fotoğraflarıma ulaşmasını istemezdim. Vermiyorlarsa iyi yapıyorlar.

Banka, miras meseleleri varsa hesapları zaten varislere açılıyor. Telefonu ile ne işiniz olabilir ki?
Bir aile oğlu veya kızının son fotoğraflarını görmek istiyor olabilir. Tabii ki kişinin kendi hakkı ancak "Telefonu ile ne işiniz olabilir ki?" demeniz tuhaf. Telefonuyla benim de ailesinin bir işi yok ki olsa zaten sıfırlayıp keyfine bakar isteyen fotoğrafları alınıp %99 ihtimalle çöpe atılır ya da hatıra olarak saklanır.

Fark ettiyseniz hukuki ve yasal zemine oturan yollar arıyorum. Yoksa denemek için çok yol var ancak veri kaybını kimse istemiyor. Tuğla olarak kalır bu durumda da kimsenin maddi beklentisi yok.

Bruteforce ile şifreyi elde edebilirsiniz diye düşünüyorum.
Desen kilidi var sanıyorum birinci elden görmedim telefonu bana da uzaktan bilgi verdi yakınım.

Aslında sadece fotoğraflara erişmek istiyorsanız usb ile telefonu bilgisayara da bağlayabilirsiniz.

Kilitli ise şifre istemekte.

Bildiğim bir yöntem daha var cupp diye bu yöntem ile kişinin bilgilerini girip oluşturabileceği tüm şifre ihtimallerini wordlist olarak görürsünüz.
Desen olmasa idi mantıklı olabilir imiş hocam.

S23 Ultra için çok zor. Eskiden 3. parti JTAG cihazları ile veri çekilebiliyordu. Artık sürekli gelişen sifreleme yöntemi olarak mümkün olmayacak hale geldi. Cihaza bağlandılar diyelim EMMC'ya da ufs bellek bilgisayarda dosyalar şifreli olarak gösterir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı