Ölü piksel garantiye girer mi?

0Emre

Kilopat
Öncelikle tüm konulara baktım ama hepsinde ürün yeni alındığı için emin olamadım. Ben bilgisayarımı neredeyse 2 yıldır kullanıyorum. 2-3 hafta sonra 2 yıl olacak ve garantisi dolacak. Daha bugün fark ettim bir ölü piksel var büyük ihtimalle yeni çıktı. Garanti bu ölü pikseli kabul eder mi? Sadece 1 tane var ama çok rahatsız edici.

Öncelikle tüm konulara baktım ama hepsinde ürün yeni alındığı için emin olamadım. Ben bilgisayarımı neredeyse 2 yıldır kullanıyorum. 2-3 hafta sonra 2 yıl olacak ve garantisi dolacak. Daha bugün fark ettim bir ölü piksel var büyük ihtimalle yeni çıktı. Garanti bu ölü pikseli kabul eder mi? Sadece 1 tane var ama çok rahatsız edici.
İade bile edilirdi yeni olsa, tabii.

Üretici firmaya ve modele göre değişir. Model kısmı çok önemli. Mesela aynı üretici kimi modellerde kutu açılımıyla gelen ölüpikseli bile garanti kapsamına almazken kimi modellerde ölü piksel çıkmayacağına dair garanti verir ve tüm piksel sorunlarını garanti kapsamına alır. Elindeki ürüne dair detaylı araştırma yapıp bulmayı deneyebilirsin.

1 tane ölü pikseli firmalar kabul etmiyor. En az 4-5 tane olursa garanti değişim sağlıyor. Firmaya göre bu politika değişkenlik gösterebilir. Ama bir tane ölü piksel için hiçbir firmanın değişim veya tamir yaptığını görmedim.
İlk onu araştırdım zaten 2010 yılında TSE ölü piksel standartını iptal etmiş. Ama yine de ne derler bilmiyorum.
Üretici firmaya ve modele göre değişir. Model kısmı çok önemli. Mesela aynı üretici kimi modellerde kutu açılımıyla gelen ölüpikseli bile garanti kapsamına almazken kimi modellerde ölü piksel çıkmayacağına dair garanti verir ve tüm piksel sorunlarını garanti kapsamına alır. Elindeki ürüne dair detaylı araştırma yapıp bulmayı deneyebilirsin.
Çok araştırdım bilgisayarımın modeli Acer. Çoğu kişi çok sorun yaşamış marka ile. Ürün ilk geldiğinde ölü piksel olmasına rağmen kabul etmemişler. Benim bilgisayarımı kabul ederler mi onu hiç bilmiyorum.

İlk onu araştırdım zaten 2010 yılında TSE ölü piksel standardını iptal etmiş. Ama yine de ne derler bilmiyorum.
Hala devam ediyor. Türkiye'de firmalar öyle şeylere uymazlar. Kanun falan boş iş onlara göre. Hakkını ancak tüketici mahkemesine gittiğin zaman alabiliyorsun. Ölü piksel garanti koşulları hep aynıydı. Hepsi ezber ağızı ile 4-5 tane olmadan garantiye girmiyor, üzgünüz diyor.

Hala devam ediyor. Türkiye'de firmalar öyle şeylere uymazlar. Kanun falan boş iş onlara göre. Hakkını ancak tüketici mahkemesine gittiğin zaman alabiliyorsun. Ölü piksel garanti koşulları hep aynıydı. Hepsi ezber ağızı ile 4-5 tane olmadan garantiye girmiyor, üzgünüz diyor.
Kimse tüketici mahkemesiyle uğraşmadığı için umurlarında olmuyor. Gidenler olsa bile 1 yıl bile sürebiliyor. Zaten kazansanız bile firmaya doğru düzgün bir ceza vermiyorlar. Ne yapacağım hiç bilmiyorum.

Kimse tüketici mahkemesiyle uğraşmadığı için umurlarında olmuyor. Gidenler olsa bile 1 yıl bile sürebiliyor. Zaten kazansanız bile firmaya doğru düzgün bir ceza vermiyorlar. Ne yapacağım hiç bilmiyorum.
Evet, doğru. Müşterilerin uğraşmayacağını bildikleri için böyle rahat davranıyorlar. Ama tüketici mahkemesine giden herkes genellikle davasını kazanıyor. Paşa paşa paralarını vermek zorunda kalıyorlar. 1 yıl sürse bile hakkınızı aramanız lazım. Ben böyle durumlarda üşenmiyorum. Zamandan bol bir şey yok. İsterse 10 yıl sürsün :) Herkes hakkını aramaya başladığı zaman akıllanacak ve adam olacaklar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı