Ölü/Sıkışmış piksel düzelir mi?

arveda

Hectopat
Arkadaşlar aldığım laptopta ölü veya sıkışmış piksel var. Ne olduğunu tanımlayamadım. Siyah ekran açtığımda yeşil renkte gözüküyor. Mavi ekranda açtığımda farklı bir tonda mavi gözüküyor. Kırmızı, yeşil ve beyazda ise gözükmüyor. Bu sıkışmış piksel midir ölü piksel midir? Sıkışmış piksel ise çözümü var mı?

Arkadaşlar aldığım laptopta ölü veya sıkışmış piksel var. Ne olduğunu tanımlayamadım. Siyah ekran açtığımda yeşil renkte gözüküyor. Mavi ekranda açtığımda farklı bir tonda mavi gözüküyor. Kırmızı, yeşil ve beyazda ise gözükmüyor. Bu sıkışmış piksel midir ölü piksel midir? Sıkışmış piksel ise çözümü var mı?
Ölü piksel hiçbir zaman renk vermez. Muhtemelen o sıkışmış pikseldir. Çözümü var mı bilmiyorum.

Sıkışmış piksel hocam. Düzeltmenin birkaç yolu vardı ama hepsinde çözüm vermiyor diye hatırlıyorum.

Bende de buna benzer bir sorun var her renkte gayet güzel ama siyaha alınca mavi bir piksel çıkıyor.

Hocam bu link girin ve ölü pikseli olduğu yere getirip 10 dk açık tutun belki düzelebilir.

Buraya görsel yükleyebilseydim diz de görün diye paylaşacaktım ancak sorun veriyor. Apaçık şekilde simsiyah ekranda yemyeşil parlıyor ölü piksel değil diye düşünüyorum. Şimdi attığınız siteyi açıp koydum umarım düzelir.

Buraya görsel yükleyebilseydim diz de görün diye paylaşacaktım ancak sorun veriyor. Apaçık şekilde simsiyah ekranda yemyeşil parlıyor ölü piksel değil diye düşünüyorum. Şimdi attığınız siteyi açıp koydum umarım düzelir.

Hocam eğer renk veriyor ise ölü piksel değildir. Fakat sadece siyah ise ölü pikseldir. Ama anladığım kadarıyla sıkışmış piksel benziyor sizinki.

Düzelirse bizimle paylaş. Ayrıca nasıl bir ölü piksel iğne ucu kadar falan mı foto atsaydın keşke

Yeni konular

Geri
Yukarı