Ölüm boşluk mu?

bence öldükten sonra başka bir varlık olarak dünya ya veya başka bir yere geliyoruz ama hafızamız sıfırlandığı için hiçbir şey hatırlamıyoruz. Ben bunu düşünüyorum.

Aynen benim yazacagim cevabi siz yaz misiniz? Yaptığımiz ve gordugumuz ve dusundugumuz her şey ana bilgisayara yaziliyor ve iyi ve kotu olanlar bilgisayar ayrilip iyi olanlar cennete kotu olanlar sonsuzluga terk edilecektir. Cunku bir bilgisayar simulasyonunun icindeyiz.
 
İnsan kendini diğer canlılardan üstün gördüğü için ölümü yani yok olmayı kabullenemiyor mutlaka yeni bir başlangıç olmalı böyle bitemez diye düşünüyor hatta bu düşünceleri bir üst boyuta taşıyıp ölümden sonrası yaşam umutlarını kitaplar ve dilden dile dolaşan efsanelere çevirmiş kanaatindeyim bence Celal Şengör'ün de ölümden sonra nolacağız sorusuna verdiği cevap çok mantıklı karbon olacağız ameliyat olanlar bilir narkoz verildiğinde son gördüğümüz şey ameliyathanedeki gözümüzü alan ışık tekrar uyandığımız da son hatırladığımız o ışık arası yok.

Ölümü de aynen bu şekilde düşünüyorum narkoz alıp bir daha uyanamamak gibi...

Lütfen sözlerimi başka yerlere çekmeyin kimsenin dinine veya başka bir şeyine söz etmedim bunlar kendi düşüncelerim doğrusuyla yanlışıyla.
 
Bilmem ameliyat sırasında kalbi duran insanlara sormak lazım. Mantıken o dakikalar ölü sayılıyorlar. Umarım sonsuz bir boşluk değildir çünkü bazı insanlar yaptıklarının bedelini ölümden sonra ödemek zorunda.
 
Ölüm hakkında düşünmek, felsefi bir tartışma olmayacaktır ki herhangi bir şekilde mevcut olan bilgiler içinde, dinden başka kaynak yoktur. Dinsel bakıldığında da yapılması gerekenlerin bittiği andır ki yaptıysan ne âlâ. O vakit, ölüm; şu an için bildiğimiz hayatın sonudur. Sonrası kişiye hastır. Gerçek ise kişisellikten uzaktır.
 
Bilmem ameliyat sırasında kalbi duran insanlara sormak lazım. Mantıken o dakikalar ölü sayılıyorlar. Umarım sonsuz bir boşluk değildir çünkü bazı insanlar yaptıklarının bedelini ölümden sonra ödemek zorunda.
mantıken ölü sayılmıyorlar beyin o süre zarfında damarlarda ki kalan oksijenle fonksiyonlarını sürdürmeye çalışıyor bir nevi bitkisel hayatta ki gibi bir beyine ölü diyebilmek için alfa gama beta frekanslarının 0 olması gerekir.

Evet kötü insanlar kötü düzen açlık yoksulluk vs zengin fakire şükretmeyi öğretir ki rahatı bozulmasın.
 

Geri
Yukarı