Ölüm hakkındaki düşünceleriniz nedir?

  • Konuyu başlatan Mxpyma
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 471
  • Görüntüleme 19B
Her yerde başka ad yazıyor o yüzden belirsiz. Birisi thoses diyor diğeri ramses diğeri de başka bir şey diyor ama Kur'an da adı geçen firavunun kankası(sağ kolu) haman deniliyor.
Mesela burdada Musa dan bahsedilmiş ama firavunun adı gene yok.
Hocam şöyle söyleyeyim olmayan bir olayda tabi ki de isim belirtmeyecekler ya da çelişkiye düşecekler. Bakın yanlış anlamayın siz yine inanın. Sizi eleştirmek haddime değil. Ama buraya herhangi bir şey yazarsanız dinle ilgili altı dolu olsun lütfen. Sizden ricam.
 
Hocam şöyle söyleyeyim olmayan bir olayda tabii ki de isim belirtmeyecekler ya da çelişkiye düşecekler. Bakın yanlış anlamayın siz yine inanın. Sizi eleştirmek haddime değil. Ama buraya herhangi bir şey yazarsanız dinle ilgili altı dolu olsun lütfen. Sizden ricam.

Ismi verilseydi kitaba uygun olmazdı ve herkes o olayı kabullenirdi ama o zaman da dünya sınavının bir anlamı kalmaz herkes Müslüman olacaksa. Aslında Kur'an'a bakarsanız herşeyde bile bir mantığın olduğunu anlarsınız eskiden yazılmış olması günümüzdeki palavra bir kitapta yapmıyor. Bu biraz da inanç meselesi aslında. Insan Evrime inanmal istiyorsa onun üstüne gider İslam'a inanmak istiyorsa onun üstüne gider ve mantık yürütür.
Neyse iyi günler. Fazla uzadı.
 
Son düzenleme:
Bu biraz da inanç meselesi aslında. Insan Evrime inanmal istiyorsa onun üstüne gider İslam'a inanmak istiyorsa onun üstüne gider ve mantık yürütür.
Hocam, size veya başka birine "Neden inanıyorsunuz?" diye bir söylemde bulunuldu mu? Hayır. Zaten buna laf eden yok. Kimsenin inancını sorgulamak, ne benim haddime ne de başkasının haddine. Madem inanç meselesi ise tartışmaya girmeyin. Bu kadar zor değil.

Ismi verilseydi kitaba uygun olmazdı ve herkes o olayı kabullenirdi ama o zaman da dünya sınavının bir anlamı kalmaz herkes Müslüman olacaksa.
Şimdi hocam, o kadar iddia ettin, o kadar tartışmaya girdin, hatta ait olmayan bir mumya fotoğrafı dahi paylaştın. Varsayıyorum o mumya Hz. Musa'nın Kızıldeniz'e gömdüğü mumya. Peki o zaman anlamı kalır mıydı? Bir mumyanın ibretlik görüntüsü mü daha etkileyici yoksa belirtilen bir isim mi? Daha kendi içinde çelişkiye düşüyor. Madem dediğin gibi neden kanıtlama ihtiyacı duydun o zaman?


Aslında Kur'an'a bakarsanız herşeyde bile bir mantığın olduğunu anlarsınız
Hocam, Kur'an'ı okudum. Hatta bir daha okuyorum. Bu sefer not ala ala gidiyorum. İsterseniz fotoda atayım. Şimdi ise İncil yeni ahiti okumaya başlayacağım. Demem o ki, mantık falan yok. Zaten Kur'an'ın %85'i nasıl davranmanı söylüyor. Bu iyi veya kötü beni alakadar etmez. İşin %15'lik mantık dediğimiz oluşum evresinde ise mantık hataları var. Nuh'un Gemisi'nin Cudi'ye oturmasından tut, dağların oluşumuna kadar.
 
Hocam, Kur'an'ı okudum. Hatta bir daha okuyorum. Bu sefer not ala ala gidiyorum. İsterseniz fotoda atayım. Şimdi ise incil yeni ahiti okumaya başlayacağım. Demem o ki, mantık falan yok. Zaten kur'an'ın %85'i nasıl davranmanı söylüyor. Bu iyi veya kötü beni alakadar etmez. İşin %15'lik mantık dediğimiz oluşum evresinde ise mantık hataları var. Nuh'un Gemisi'nin Cudi'ye oturmasından tut, dağların oluşumuna kadar.

Mantık var istemek lazım yani milyarlaca insan enayi değil onlarda farkında.
Şu siteyi biliyor musunuz bilmem ama sizinle hemen hemen aynı soruları soran insanlar var cevapları da mevcut. Bir bakın derim.
 
Galaksinin boş kalacak olmasından dolayı din var yani?

Onu kast etmemiş diğer arkadaş sonsuzluk olacak demiş o da eğer sonsuzluk olacaksa evrene ne olacak demiş harici olarak çoğu dinlerde cennet ve cehennem olduğunu söylemiş yani diğer arkadaşın kesin bir yargı vermesine karşı söylemiş.
 
Mantık var istemek lazım yani milyarlaca insan enayi değil onlarda farkında.
Neyi istemek lazım? İnandığın bir durumda, ejderhalarda mantıklıdır. (Güzel söz. Patentini alayım.)

Bana göre(benim fikrim sizin için ne kadar önemlidir bilemem.), eğer okuyorsan, araştırıyorsan, biliyorsan, kendince ibadetleri yerine getiriyorsan, hem benim saygımı, hem de diğerler insanların saygısını kazanırsın. Ama bunların tam tersini yapıp, bir de ibadet için başkalarının ağzına bakıyorsan kusura bakma enayisin. Hiç kimse de kusura bakma.

Hocam, psikoloji nedir bilir misin? İnsan ömrünün sadece ortalama 70 yıl olup sonra yok olması boşunalığının insan üzerindeki etkisi çok ağırdır. İşte bu yüzden insan inanma isteği duyar. Hayatın son olmamasını umut eder. Bu aslında düşününce çok basit. Hani bunu derin bir anlama yere bağlamanız çok saçma. Son 4-5 yılda geçirdiğim ağır tecrübeler ve depresyonlardan yola çıkarak da bunu söyleyebilirim.

Burada Dehşet Yönetimi Kuramı ile güzel yazılar. Okumanızı öneririm;

 

Yeni konular

Geri
Yukarı