Ölüm hakkındaki düşünceleriniz nedir?

  • Konuyu başlatan Mxpyma
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 471
  • Görüntüleme 19B
Hocam, ya ben kendimi anlatamıyorum ya da siz illaki "ben anlamayacağım." diye tutturuyorsunuz. Ben size verdiğim örneği size sadece açıkladım. Dedim ki, "topraktan yaratılmanın bana göre ejderhadan farkı yok." yani sizin neden inandığınızı sormadım. Zaten biliyorum neden inandığınızı.

Yani artık evrim konusuna da girmeyelim. Hemfikir olamayacağız bu konuda. Sizin inancınıza ters. Çünkü ben size okuduğum yazıları, kaynakları sunacağım ve siz yine sadece yazacaksınız ve bana hiçbir şey sunmayacaksınız topraktan yaratılma konusu ile ilgili bilimsel kanıt. Çünkü yok. Ben sizin inancınızı sorgulamıyorum fakat buraya yazdığınız için karşı çıkmak zorunda kalıyorum.

Saldırma yok, hakaret yok, küfür yok. Eğer kalp kırdıysam da özür dilerim.

Baştan beri de demiştim zaten. Boşuna inanmak demedim siz anlamışsınızdır zaten ama dediğim gibi belli olsa sınavın anlamı kalmaz bunu düşünmek çok ta zor değil.
Siz Kur'an'a da inanmıyorsunuz peki ne olduğunu düşünüyorsunuz rastgele birisinin yazdığı bir şey olduğunu mu düşünüyorsunuz ya da ne?
 
Baştan beri de demiştim zaten. Boşuna inanmak demedim siz anlamışsınızdır zaten ama dediğim gibi belli olsa sınavın anlamı kalmaz bunu düşünmek çok ta zor değil.
Sorun o değil ki. Ben "Siz demediniz bunları." demedim. Söz uçar, yazı kalır. Dediniz. Ama dedikleriniz ile yaptıklarınız bir değil. Diyorsunuz ki, "Şöyle bir mucize var. İşte burada." hemen sonrasında da "Belli olsaydı anlamı kalmazdı." Bu bir çelişkidir.

Siz Kur'an'a da inanmıyorsunuz peki ne olduğunu düşünüyorsunuz rastgele birisinin yazdığı bir şey olduğunu mu düşünüyorsunuz ya da ne?
Dediğim gibi, ben apateistim. Ne sebeple yazıldığını umursamıyorum. Ama peygamber olarak kabul edilen insanların akıllı, atılgan olduklarını düşünüyorum. Yani 6 milyar insan inanıyor. Çok büyük bir sistem bunu başarabilir. Hatta işi radikalliğe döken hayatının her anına yayan insanlar var. Bu büyük başarıdır. Ama her sistem gibi açıkları var. İsteyen istediği yöne sakız gibi sündürebiliyor.

Tabi bunlar benim düşündüklerim. Peygamberlerin var olduğunu sayarak konuştum. Bir de başka yazılarda peygamberlerin sadece grupları manipüle etmek için yaratıldığı diye yazılan yazılar var. Hatta Celal Şengör'ün "Tarihte Hz. Musa diye bir kişi yoktur." sözleri üzerine ifadeye çağrılmıştı. Şimdi kalkıp onu bunu övmeyi sevmem ama Celal Şengör'ün okuyup araştırdığı kadar toplasak biz araştırmamışızdır. İlla ki dayanağı vardır.
 
Sorun o değil ki. Ben "siz demediniz bunları." demedim. Söz uçar, yazı kalır. Dediniz. Ama dedikleriniz ile yaptıklarınız bir değil. Diyorsunuz ki, "şöyle bir mucize var. İşte burada." hemen sonrasında da "belli olsaydı anlamı kalmazdı." bu bir çelişkidir.


Bakın mesela burada da Kur'an'da eskiden yazılı olup sonradan gerçekleşen bazı olaylar var.

Tabii bunlar benim düşündüklerim. Peygamberlerin var olduğunu sayarak konuştum. Bir de başka yazılarda peygamberlerin sadece grupları manipüle etmek için yaratıldığı diye yazılan yazılar var. Hatta celal şengör'ün "tarihte Hz. Musa diye bir kişi yoktur." sözleri üzerine ifadeye çağrılmıştı. Şimdi kalkıp onu bunu övmeyi sevmem ama celal şengör'ün okuyup araştırdığı kadar toplasak biz araştırmamışızdır. İllaki dayanağı vardır.

İşte bize de söyleseler bari bilelim düşünelim.
 
Niye yazıyorsunuz anlamadım. Adam apateist olduğunu 2 kere yazdı. Siz isterseniz tanrıyı kanıtlayın adamın umuruna bile gelmeyecek. Ayrıca adam musa olayında tam tabiri caizse kilitledi.

Adama bir şeyi kanıtlamayı çalışmıyorum ne alaka? sadece bir site sundum mesaj karşılığında.
 
Hiç düşünmemiştim fakat Müslüman olmasaydım diye düşündüğüm zaman sadece sipsiyah komaya girmiş gibi derin uyku ya da astral seyahat tarzı düşünüyorum.
 
ölüm üzerine daha mantıklı düşünebilmek için hep mezara gidiyorum ve geceleri onlarca korkunç ölüm üzerine düşündüm ve acısız, sade bir ölüm istediğimden emindim. bundan seneler öncesi; bugüne istediğim tek şey hedeflerimi, hayallerimi, gerçekleştiremeden ölmek korkusu var inandığı değerler altında ölen herkese tebriklercesine imreniyorum buna kendini bir ordunun üzerine hedef yapıp kendini uçuran elemanlar da dahil.
 

Geri
Yukarı