Ölüm hakkındaki düşünceleriniz nedir?

  • Konuyu başlatan Mxpyma
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 465
  • Görüntüleme 18B
Hocam, bu nasıl bir mantık? Bu nasıl bir savunma şekli? Senin ispat yükümlülüğünden haberin var mı?

A: Boynuzlu at var.
B: Hayır, öyle bir şey yok.
A: Yooo, var.
B: Kanıtla.
A: Sen olmadığını kanıtla.
B: Yok yav. Vay canına. Ne kadar da akıllısın?

Bertrand Russell şöyle der;

"Eğer ben Dünya ve Mars arasında eliptik bir yörüngede Güneş'in etrafında dönen porselen bir çaydanlık olduğunu öne sürseydim ve bu çaydanlığın en güçlü teleskoplarımızla bile tespit edilemeyecek kadar küçük olduğunu ekleyecek kadar da dikkatli olsaydım, kimse bu görüşümün tersini kanıtlayamazdı. Ama devam edip de bu savımın yanlışlanamaz nitelikte oluşundan dolayı insan aklının ondan kuşku duymasının kabul edilemez bir küstahlık olacağını söyleseydim, herkes haklı olarak saçmaladığımı düşünürdü. Ancak, eğer böyle bir çaydanlığın varlığı eski kitaplarca onaylansaydı, her pazar günü kilisede kutsal gerçeklik olarak öğretilseydi ve okullarda çocukların beynine kazınsaydı, onun varlığından kuşku duymak bir gariplik belirtisi olarak görülür ve o kuşkuyu duyan kişi, yakınçağda bir ruh doktoruyla, daha önceki çağlardaysa bir engizisyon yargıcıyla görüştürülürdü."

Allah'a inanmamak için yeterli bir mesaj.
 
Sence ben kafadan mı sallıyorum bunları? Ben niye durduk yere biri hakkında çıkarım yapayım hocam? "Varlığımı sorguluyorum." konusundaki yorumları gördüm. Sizinle birebir tartıştım. Fikirlerinizi yazdınız. Fikirleriniz sizin nasıl bir insan olduğunuzu ortaya koyar. İster dalga geçin, ister geçmeyin. Orada her şey yazıyor.

Atatürk'e salladığınız da yazıyor, tecavüz oranlarında İsveç'i Afganistan ve Pakistan'dan daha kötü gördüğünüzde yazıyor. Daha veri okumasını bilmeden yorum yapan insansınız. Kusura bakmayın. Söz uçar, yazı kalır.

Kusura bakmayın biraz parladım. Ama daha kendinize bakmadan başkalarıyla dalga geçmeyin.
Vallahi "sence kafandan" sonrasını okumadım.
 
Maymunlar zaten kendileri çok göç eden bir tür değildir . Isterse 100 milyon yıl geçsin bu adam durup dururken evrim geçiremez o zaman her genetiği aynı olan canlı evrim geçirsin öyle şey mi var?
Hocam, zaten durup dururken evrim olmaz. Çevre şartları da bunu tetikler. O kadar sığ bakıyorsunuz ki olaya. Belli bölgelerdeki canlılar, çevre şartları bir eylemi gerçekleştirmesini zorunlu kıldığı için o tür, diğer türdaşlarına göre farklı bir davranış kazanır. Bu anlamayacak kadar zor bir şey değil. bkz: Gerektiği için alet kullanan primat türleri

Ki göç etmek de zor bir şey değil. Maymunlarda göç eder. Sadece belli büyük gruplar haricinde.

Ilk insan topraktan yapildi ama o da zamanla günümüz insanın halini almış olamaz mı yani sadece sizin fikriniz mi mantıklı?
Şimdi var olan hazır bir biyolojik yapının evrimleşmesi mantıklı değil de topraktan yaratılmak mı mantıklı? Tam hocam pes ediyorum bu laftan sonra..
 
Şimdi var olan hazır bir biyolojik yapının evrimleşmesi mantıklı değil de topraktan yaratılmak mı mantıklı? Tam hocam pes ediyorum bu laftan sonra.

Yani bu evrende illaki bir yaratıcı var ve o kendisi istediğini yapabiliyorken niye canlıları kendi haline bıraksın ki? Ayrıca çoğu şey topraktan yapılıyor ve toprak çok özel bir şey. Adem çamur ve topraktan o yüzden yapıldı zaten. Gidip te tuğla demir ile oluşmadı o yüzden toprak daha mantıklı bir şey.
Ve evet topraktan oluşum benim için daha mantıklı ve milyarlarca insan da öyle düşünüyor. Topraktan oluşum öyle saçma bir şey gibi gelmiyor dediklerimden sonra. Toprak bir ham madde .
 
Yine başladı en sevdiğim muhabbet :D. Birbirimizin mesajına gülücük atınca görüşü otomatik geçersizleşiyor fikrini bir kenara bırakalım lütfen.
Yıllarca Peygamberler gelmiş (ki bunu sadece İslam'i eserlerde değil başka kaynaklarda da görebilirsiniz) Sürekli bir yaratıcının var olduğunu anlatmaya çalışmışlar. Yani bunu söyleyen 2-3 kişi değil. Son Peygamber Hz. Muhammed olacağı bildirilmiş ve olmuş gerçekten de sonra bir Peygamber gelmemiş, sahte olanlar fazla popülerleşememiş. Bence bunlar inanmayanların düşünmesi gereken şeyler.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı