Ölüm hakkındaki düşünceleriniz nedir?

  • Konuyu başlatan Mxpyma
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 471
  • Görüntüleme 19B
Hocam ya siz dalga geçiyorsunuz ya da anlama sorununuz var. Mucize var ise müdahale olmuştur.


Hocam, buna Müslüman olarak cevabınız olabilir. Buna karışmam. İnanın. Ama neden mucize yaratma isteyin de psikolojik olarak açıklayın. Kur'an'da bilim de var ya hani. Açıklayın lütfen..
Psikoloji bilimi bilmiyorum diye size açıklama yaptım. İlgimi çekmiyor.

Hocam, inanın. Gerçekten umurumda değil. Bana burada İslami cevap vermeyin.
Konu İslam nasıl bir yanıt gerekiyor size acaba?
 
Fotoğraf, arşiv... Her neyse. Görebilir miyim? Merak ettim de. Bir de mucize işine girmeyelim. Eğer girersek zararlı siz çıkarsınız.

09244439-1276-480E-B620-F84218D2AF7E.jpeg


CFFF6216-9DEF-421F-AE23-4745ECF6C5FB.jpeg


Zararlı ben çıkarım derken? Bu kaç bin yıl önceki firavunun cesedi. Yukarıdaki ise yazıldığı üzere 800 yıllık kur'an el yazısı (müzede sergileniyor).
 
Tanrı kimseye müdahale etmez yalnızca yol gösterir sen üsteleyerek Müslümanların baş kesen aptallar olduğunu söyleyip düşmanlık yaparsan bu senin sorunun.
Öyle bir şey demedim. Bu 1... 2. Benim neden sorunum oluyor? Bu algı yaratan senin dininin insanları. Senin çıkıp karşı gelmen gerek, dini kötü tanıtmayın diye. Yanlış mıyım?
 
Sonsuz mutluluk olabilir mi?
Sonsuz zevk, sonsuz mutluluk, sonsuz eğlence.
Bu sonsuzluk bir yerde korkutucu bir yerde ise saçmalık olarak geliyor.
Sonsuz güzellikte sonsuz bir yaşam.
Bu düşünürken bile huzursuz oluyorum, ürkütücü.
Bu olmayacak işte olay da bu insan ben sonsuzlukta sıkılmaz mıyım diye düşünüyor cidden ama öyle olmada gerek . İnsanın düşüncesi bir yere kadar yetiyor.
 
Öyle bir şey demedim. Bu 1... 2. Benim neden sorunum oluyor? Bu algı yaratan senin dininin insanları. Senin çıkıp karşı gelmen gerek, dini kötü tanıtmayın diye. Yanlış mıyım?
Senin sorunun olur çünkü kişilere bakarak bir inancı değerlendirmiş olursun. Ben sizin öyle olduğunuzu söylemedin yalnızca örnek verdim.
 
Kardeşim, dinin İDDİASI bu bak böyle yazıyorum. Makam mülkün benim gözümde önemi yok, istersen köylü Mehmet ol istersen Kral Murat. Ben seni başka şekilde değerlendiririm diyor.
Tamam hocam. Sen inanmaya devam et. Sen bana sordun, ben yanıtladım. Ben sordum, cevap alamadım. Sağ olun değerli vaktinizi ayırdığınız için.
 

Geri
Yukarı