Ölüm korkusu nasıl geçer?

Mantıklı bana göre, onlar da senin için çabalarsa daha iyi olur. Böyle durumlarda yalnızlık en kötüsü.

Mantıklı bana göre, onlar da senin için çabalarsa daha iyi olur. Böyle durumlarda yalnızlık en kötüsü.
Haklısın, zaten yalnız kalınca daha da fazla artıyor. Konuşmayı deneyeyim. Bu arada her şey için teşekkür ederim.

Tavsiye vermek yerine doktora gitmeyi öneriyorum. O daha iyi bir tavsiye verir veya ciddi bir durum varsa ilaç başlatabilir. Sağlık önemli. Özellikle de zihinsel sağlık. Riske atmaya gerek yok tereddütte gitmek gerek. Psikiyatriste gidebilirsiniz.

Dinlerin doğuş sebebini keşfetmişsin bak kendi kendine. Bu sorunu nasıl cozecegin sana kalmış, benim bu konuda en cok üzüldüğüm şey sevdiklerimi bir daha goremeyecek olmam, ölüm değil. Dini bütün insanlar böyle düşüncelere girmez genelde, din buna seveceğin bir çözüm buluyor çünkü.

Ölümün hiçbir önemi yoktur. Ölümün hiçbir önemi olmadığı gibi hiçlikte olduğunuzu farketmenin de hiçbir önemi yoktur. Çünkü ikisine de müdahale edemezsiniz.
Zaten doğmadan önce bir hiçtik, ölünce de hiçliğe gideceğiz eğer hiçliğe gideceksek.
Eğer ölüm sonrası hiçlikte olduğumuzu farkedersek o zaman zaten hiçbir şey yapamayız, şu an dünyada bunu düşünmenin veya kafanızdan gitmeyen bu düşünceyi engellemeye çalışmanın anlamı yok, ölümle hiçlik arasında bir fark yok. Birinde sonsuza kadar boşluktasınız sadece.

18 yıldır Müslüman bir ailede yaşıyorum ve tüm günümü onlarla evde geçiriyorum. Bu yüzden, eğer öyleyse bile bunu kabullenmek benim için gerçekten çok zor. Ben de Müslümanım ve bunu değiştirmek gibi bir amacım yok, sadece bu konular kafamı çok bozdu. Bu düşünceler bir haftamı, hatta belki de hayatımı mahvetti. Evet, şu an beni de bunlardan daha çok üzen ve korkutan şey sevdiklerimi vs. bir daha göremeyecek olmam.

Deneyeceğim, teşekkürler.

Fazla anlayamadım, “sonsuza kadar boşlukta olmak” derken tam olarak neyi kastediyorsun? Eğer hiçliği sonsuz bir boşluk olarak görüyorsan, o da anlamsız olmaz mıydı? Yani bilincin var ama boşluktasın, bu düşünce bana çok da anlamlı gelmedi açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…