Ölümden sonra ne olacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sonsuzluğa gideceğiz. İnsanı ürküten bir sonsuzluk.
 
Ben diğer taraftan geliyorum(!) ve burda Cehennem ve Cennet var.
 
Burada birilerini İslam'a ikna etmek gayesi ile yazı yazma gereksinimi duymuyorum, onların yeri başkadır. Bu yüzden şuan, bir Müslüman olarak fikrimi belirtmekle yetineceğim.
Fani olan bedenlerden kurtulacağız ve ebedi aleme geçiş için gerekli özelliklerle donatılacağız. Hesap zamanı gelince bu dünyada yaptıklarımızdan ve yapmamız gerektiği halde yapmadıklarımızdan dolayı sorguya çekileceğiz. Dünya tarihi açısından kişide en belirleyici unsur tevhid inancı ve doğru din inancı olacak. Kişiler dünyada yaptıklarının karşılığı olarak cennet veya cehenneme gidecekler. Farklı bir şekilde ifade etmek gerekirse bugün bilim adamlarının yokluk kavramından varlık kavramına nasıl geçildiği yani "Big Bang'ten önce ne vardı?" sorusuna canlı şahit olarak cevap alacağız. Birçok sorumuza cevap bulacağımız için ahiret hayatı heyecan verici olsa da, dünya ve ahiret dengesini kurup tek olan Allah'ın varlığına inanmak ve O'nun emir ve yasaklarına uyup dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirmek vazifelerinin kolay olmayışı bu sorulara cennette cevap bulmak için çok gayret etmemiz gerektiğine işaret ediyor. "Zaman gösterdi ki cennet ucuz değil, cehennem dahi lüzumsuz değil."
 
Bu dünyada işlediğin günah ve sevaplara göre cennet ve cehennem terazisine koyulacaksın hangisi ağır basarsa oraya gönderileceksin eğer cehenneme gidersen günahlarının acısını çektikten sonra cennete gönderileceksin ama bazı büyük günahlar vardır ki onların affı olmaz daha sonrasında ise kıyametin ardından bütün insanoğlunu sonsuz bir yaşam bekliyor olacak hiç bitmeyen bir yaşam eğer fazla düşünürsen işin içinden çıkamazsın.
 
Oldukten sonra ne olacagi bes belli bedenimiz dunya denilen yerde curumeye baslarken evreni yoneten super ana bilgisayar hafizamizi silip bizi bilgisayar oyunu gibi programlayip ya tekrardan dunyada bebek olarak dogurtacak ya da baska bir evrende farkli bir şey olacagiz olup dirilmedigim için bilmiyorum belki yarinin sinirindaki filmdeki gibi yuzlerce defa olup dirilmis olabilirim.
 
Ben şahsen reenkarnasyon'a inanıyorum,birkaç tane de geçmiş hayatlarını çok iyi hatırlayan çocuk görünce bayağı inanasım geldi bilmiyorum hepsi de aynı semptomları gösteriyor. "Geçmiş Yaşamlarını" hatırlayan çocuklar eceliyle ölmemiş oluyorlar genelde,bir kaza ya da kasti ölüm oluyor ve doğum lekelerinin de o yara izi olduğu görülüyor. Çocuklar bunları 2yaşında hatırlamaya başlayıp genelde 7yaşına kadar da unutuyorlar. Bana inandırıcı geldi şahsen.
 
Dilerdim ki aynı dini saçmalıkları aynı şekilde onlarca kez söyleyen mesajlar yerine üzerine düşünebileceğimiz, felsefi değeri olan mesajlar görsek burada...

Tamam anladık, ahiret hayatı var da, senden önce bir sürü kişi zaten yazmış bunu. Aynı şekilde yazman hayatımızda ne değiştirdi yani? :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı