Sizce bir gün ölümsüzlük mümkün olabilir mi? Kafaya sıkılan mermi, trafik kazası gibi durumlar dışında, sadece yaşlanarak ölmeyi engellemek olarak soruyorum.
Sizce bir gün ölümsüzlük mümkün olabilir mi? Kafaya sıkılan mermi, trafik kazası gibi durumlar dışında, sadece yaşlanarak ölmeyi engellemek olarak soruyorum.
Dini metinlere bakılırsa değil. Ancak bilimsel olarak yaşam süresini uzatmak mümkün nitekim yapılan çalışmalar bunu gösteriyor eskiye oranla yaşam süresi daha da uzatıldı. Eskiden insanlar hastalıklar nedeniyle kolayca ölüyor ve erken yıpranabiliyordu. Sonuçta bedenimiz biyolojik bir makine ve bunun da bir kullanım süresi var ve bir gün duracak. Ancak transhumanism gibi gelişmeler gelecekte gerçek olursa o zaman vücudumuzu bir makineye çevirip yaşamlarımıza devam edebiliriz. Hatta beynimizi bir bilgisayar hafızasına bile aktarabiliriz yakın gelecekte. Tabii bu ölümsüzlüğü mümkün gibi gösterse de böyle bir halde insan bedeninden çıkan varlığımızın artık ne kadar insan olduğu da meçhul olan sorgulamaları beraberinde getirecektir.
"her canlı ölümü tadacaktır."
Ben yakın gelecekte transhumanizmin gerçek olacağını düşünüyorum ki şuan bile başladı. Örneğin göze yerleştirilen yapay lensler tamamen insan üretimi ancak görme bozukluklarını düzeltiyor ve ömür boyu vücudun bir parçası gibi kullanılabiliyor. Şu an bir takım kas dokusu gibi çalışan fiber sentetik robotlar üretiliyor. Yani bedenimizn belli başlı işe yaramayan ve eskiyen uzuvlarını bu makinelerle değiştirme imkanı oluşabilir yakın gelecekte. Tabi kalp-beyin-omurga gibi hayati organlar için daha fazla çalışma gerekecek.Sonunda yapay zeka olacağız sanırım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.