Ölümsüzlük mümkün olabilir mi?

VO45

Femtopat
Daha fazla  
Sizce bir gün ölümsüzlük mümkün olabilir mi? Kafaya sıkılan mermi, trafik kazası gibi durumlar dışında, sadece yaşlanarak ölmeyi engellemek olarak soruyorum.

Sizce bir gün ölümsüzlük mümkün olabilir mi? Kafaya sıkılan mermi, trafik kazası gibi durumlar dışında, sadece yaşlanarak ölmeyi engellemek olarak soruyorum.

Hücre ölümünü durdursan bile yerçekiminden dolayı ölürsün yer çekimi olduğu sürece deri sarkması ve vücut biçimsizliği olacaktır.

Bu halde bile dünyada nüfus yoğunluğu çok fazla bir de insanlar ölmezse dünya herkese yetmez. Mümkün olsa bile ölümsüzlüğü seri üretime geçirmezler, geçiremezler.

Hücre bölünmesine yarayan telomerler her hücre bölündüğünde yavaş yavaş azalır bittiğinde de aslında ecel le ölmek diye bildiğimiz şey yaşanır ancak eğer laboratuvar ortamında veya farklı bir şekilde yapay telomer üretebilir ve hücre dokumuza yeniden ekleyebilirsek aslında eceli uzatırız ayrıca genç de kalırız teorik açıdan mümkün duruyor. Yine üstünde araştırmalaar falan var ama yakın gelecek gibi durmuyor.

Dini metinlere bakılırsa değil. Ancak bilimsel olarak yaşam süresini uzatmak mümkün nitekim yapılan çalışmalar bunu gösteriyor eskiye oranla yaşam süresi daha da uzatıldı. Eskiden insanlar hastalıklar nedeniyle kolayca ölüyor ve erken yıpranabiliyordu. Sonuçta bedenimiz biyolojik bir makine ve bunun da bir kullanım süresi var ve bir gün duracak. Ancak transhumanism gibi gelişmeler gelecekte gerçek olursa o zaman vücudumuzu bir makineye çevirip yaşamlarımıza devam edebiliriz. Hatta beynimizi bir bilgisayar hafızasına bile aktarabiliriz yakın gelecekte. Tabi bu ölümsüzlüğü mümkün gibi gösterse de böyle bir halde insan bedeninden çıkan varlığımızın artık ne kadar insan olduğu da meçhul olan sorgulamaları beraberinde getirecektir.

"Her canlı ölümü tadacaktır."

Dini metinlere bakılırsa değil. Ancak bilimsel olarak yaşam süresini uzatmak mümkün nitekim yapılan çalışmalar bunu gösteriyor eskiye oranla yaşam süresi daha da uzatıldı. Eskiden insanlar hastalıklar nedeniyle kolayca ölüyor ve erken yıpranabiliyordu. Sonuçta bedenimiz biyolojik bir makine ve bunun da bir kullanım süresi var ve bir gün duracak. Ancak transhumanism gibi gelişmeler gelecekte gerçek olursa o zaman vücudumuzu bir makineye çevirip yaşamlarımıza devam edebiliriz. Hatta beynimizi bir bilgisayar hafızasına bile aktarabiliriz yakın gelecekte. Tabii bu ölümsüzlüğü mümkün gibi gösterse de böyle bir halde insan bedeninden çıkan varlığımızın artık ne kadar insan olduğu da meçhul olan sorgulamaları beraberinde getirecektir.

"her canlı ölümü tadacaktır."

Sonunda yapay zeka olacağız sanırım.

Sonunda yapay zeka olacağız sanırım.
Ben yakın gelecekte transhumanizmin gerçek olacağını düşünüyorum ki şuan bile başladı. Örneğin göze yerleştirilen yapay lensler tamamen insan üretimi ancak görme bozukluklarını düzeltiyor ve ömür boyu vücudun bir parçası gibi kullanılabiliyor. Şu an bir takım kas dokusu gibi çalışan fiber sentetik robotlar üretiliyor. Yani bedenimizn belli başlı işe yaramayan ve eskiyen uzuvlarını bu makinelerle değiştirme imkanı oluşabilir yakın gelecekte. Tabi kalp-beyin-omurga gibi hayati organlar için daha fazla çalışma gerekecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı