Ölümsüzlük mümkün olabilir mi?

Ben yakın gelecekte transhumanizmin gerçek olacağını düşünüyorum ki şu an bile başladı. Örneğin göze yerleştirilen yapay lensler tamamen insan üretimi ancak görme bozukluklarını düzeltiyor ve ömür boyu vücudun bir parçası gibi kullanılabiliyor. Şu an bir takım kas dokusu gibi çalışan fiber sentetik robotlar üretiliyor. Yani bedenimizn belli işe yaramayan ve eskiyen uzuvlarını bu makinelerle değiştirme imkanı oluşabilir yakın gelecekte. Tabii kalp-beyin-omurga gibi hayati organlar için daha fazla çalışma gerekecek.

Beyin halledilse diğer biyolojik dokulara gerek olmaz herhalde ama siz robot beden yaparsanız açlık denen bir şey var olmayacak bu da kimsenin çalışmaya ihtiyacı olmadığı anlamına geliyor açlık nefes alma kalp ritimi insanı insan yapan duygular tabii bu benim görüşüm farklı bir bakış açıdan bakmak istedim.

Beyin halledilse diğer biyolojik dokulara gerek olmaz herhalde ama siz robot beden yaparsanız açlık denen bir şey var olmayacak bu da kimsenin çalışmaya ihtiyacı olmadığı anlamına geliyor açlık nefes alma kalp ritimi insanı insan yapan duygular tabii bu benim görüşüm farklı bir bakış açıdan bakmak istedim.
İşte ölümsüzlüğü ararken insanlıktan çıkmak bu olsa gerek. Bedeninin yemek yemeye ihtiyaç duymadığını ya da yakıtla çalıştığını düşünürsek bu pek sevimli durmuyor gerçekten.

Allah insana bir ömür biçmiş o süre dolduğunda yani insanın vadesi geldiğinde kaçışın yok maalesef. İnsanın eceli, vadesi geldiğinde insan her türlü ölür. Allah'ın elinde bu işler, insanlar bir şeyi değiştiremez maalesef. Yani ölümsüzlük şimdi'de gelecekte de mümkün olmayacak. Allah'ın elinde bu işler. Allah izin vermediği sürece vereceğini de düşünmüyorum, insanlar şimdi de gelecekte de ölümsüzlük diye bir şey çıkaramaz.

Yani bu dünyada ölümsüzlük diye bir şey olmayacak vadesi gelen, Allah'ın biçtiği vakit dolan her insan ölür her türlü maalesef.

Allah insana bir ömür biçmiş o süre dolduğunda yani insanın vadesi geldiğinde kaçışın yok maalesef. İnsanın eceli, vadesi geldiğinde insan her türlü ölür. Allah'ın elinde bu işler, insanlar bir şeyi değiştiremez maalesef. Yani ölümsüzlük şimdi'de gelecekte de mümkün olmayacak. Allah'ın elinde bu işler. Allah izin vermediği sürece vereceğini de düşünmüyorum, insanlar şimdi de gelecekte de ölümsüzlük diye bir şey çıkaramaz.

Ya hocam bana kalırsa bu bakış açısı yanlış çünkü ölümsüzlük için yapılan çaba TIP ve kimyanın gelişiminde temel rol oynadı tek bir bakış açısından bakılsaydı eğer insanların çoğu hastalıktan sefalet içinde yaşayıp giderdi. Bakış açınıza karşı değilim ancak gerçek bu diye bu konu hakkında uğraşmamak bana yanlış geliyor.

Allah izin vermediği sürece vereceğinide zannetmem, insanlar ölümsüzlük diye bir şey çıkaramaz. Allah herkese bir ömür biçmiştir biçilen ömür bittiğinde insan ölür her türlü.

Yani bu dünyada ölümsüzlük diye bir şey olmayacak.

Ölümsüzlük ancak Cennet'te mümkün bu dünyada değil.

Her şeyi geçtim içinde olduğumuz bu dünyanın bile ömrü var, bu dünyanın ömrü dolduğunda bu dünya da yıkılacak.

"her canlı ölümü tadacaktır"

Son düzenleme:
Allah izin vermediği sürece vereceğinide zannetmem, insanlar ölümsüzlük diye bir şey çıkaramaz. Allah herkese bir ömür biçmiştir biçilen ömür bittiğinde insan ölür her türlü.

Yani bu dünyada ölümsüzlük diye bir şey olmayacak.

Ölümsüzlük ancak Cennet'te mümkün bu dünyada değil.

Her şeyi geçtim içinde olduğumuz bu dünyanın bile ömrü var, bu dünyanın ömrü dolduğunda bu dünya da yıkılacak.

"her canlı ölümü tadacaktır"
Hocam siz kendinize göre söylüyorsunuz. Öznel ifadeler yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı