Ölümsüzlük üstün teknolojiler ile gerçek olabilir mi?

  • Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 342
  • Görüntüleme 13B
Birçok kişi fazla basit düşünüyor. Ölümsüzlük olursa nufüs artar dünyaya sığmayız diyor. Dostum ölümsüzlüğü bulana kadar dünya kalır mı bunu bir düşün.
 
Aslında bu konuda elimizde net bir canlı var. Kendisi ölümsüz. Ama burada fantastik bir ölümsüzlükten söz etmemek lazım.

 
Bence ışınlanmayı bulsak yeter. Ölümsüzlüğü boş verin çok film izliyorsunuz. 😅
Işınlanmak bir hayalden ibaret. İmkansız desek yeridir.
Birçok kişi fazla basit düşünüyor. Ölümsüzlük olursa nufüs artar dünyaya sığmayız diyor. Dostum ölümsüzlüğü bulana kadar dünya kalır mı bunu bir düşün.
Kardeşimiz olan Mars var. Tahmini olarak 100 yıl içinde orada da kolonileşeceğiz.
 
Örneğin bundan yıllar sonra bulunan teknoloji tüm hastalıkları iyileştirse, sizce ölümsüzlük mümkün olabilir mi? Yoksa ölümsüzlük hastalıklara çare bulunsa bile gerçek olamayacak bir şey mi?

1. Ölümsüzlük diye bir şey zaten var ama ahirette.
2. Dünya hayatı kafire cennet, mümine zindardır. (hadistir)
3. Takma kafana bunları. Boş işler. :D
 
"Tanrı ne dilerse o olur" diyenler gelmeden yazayım: İnsanoğlunun bu yöndeki merakının, bu doğrultuda yoğurulmuş ideallerinin, geçmişten günümüze süregeldiği yadsınamayacak bir gerçek. Elde ise mantık çerçevesinde, bu doğrultuda duran, üzerinde kafa yorulabilecek gözlemler ve elle tutulabilir birkaç ucu açık done mevcut; lakin azımsanamayacak bir yüzdesinin tutarlılığı kesinleşmemiş, daha çok yolun başında, fazlasıyla sığ bir noktada. Buzdağının görünmeyen bir yüzü de var yani.
 

Geri
Yukarı