Ölünce tamamen siyah olacağından korkuyor musunuz?

İnancım gereği öyle bir şey olmayacağını biliyorum. Ha olsa bile o zaman nasıl tepki veririm bilemem fakat korku olmayacağını tahmin ediyorum. En fazla endişeli hissederim sonsuz karanlıkta.
 
Doğmadan önce neydiysen doğduktan sonra da o olacak. Uyuduğunda ya da bayıldığında nasıl bilincin kapanıyorsa ve zaman atlamış gibi hissediyorsan, o zaman da bilincin olmayacağı için sonsuz uyku gibi olacak. Öldüğün zaman hiçbir şeyin anlamı kalmayacak senin için, o yüzden hayatını dolu yaşamaya bak.
 
Kimse bilmiyor ki. Dinimizin inancına göre öldüğünüzde siz anlamadan omzunuzdaki melekler sizinle bir diyaloğa girecekler eğer iyi bir insan isen: Allah sana cennete kavuştursun hep bize hayrı yazdırdın derler. Ama sen kötü bir insansan sana beddua ederler: Allah seni cehennemde kavursun. Hep bize şerri yazdırdın. Allah sana gerekeni yapsın derler. Yani iyi bir insan ol ve cennette olun :D
 
Ölüm gözünü kapatmak gibi bir şey değil de, derin bir uykuya dalmak gibi düşün. Bilincin kapandığı için hiçbir şey anlamıyosun, korkulacak şey ölmemek bence, acı çekerek ölmeyi beklemek çok daha korkunç.
 

Geri
Yukarı