OEM Key çalışmıyor

beydirbey

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar laptopumu 3 yıl önce aldım ve yaklaşık 3 ay öncesine kadar bilgisayarın kendisiyle gelen (hatta fan kısmında da bir Windows 10 Sticker'ı var.)Orijinal OEM Windows 10 Home kullanıyordum. Performans düşüşü yaşadığım için Ghost Spectre'ye geçtim sonra normal Windows'a geçmek istediğimde benden key istedi. Orayı nasıl hallettiğimi hatırlamıyorum ama şu an bilgisayar Windows 10 Pro olarak gözüküyor. Kısa bir süredir yaklaşık 20 dakikada bir ekrana mavi bir uyarı çıkarak Windows lisansınızın süresi yakında dolacak, ayarlarda aktifleştirin gibi bir şey söylüyor. Sonra ben de bu sorunu çözmek için Microsoft Store'dan bir program indirip asıl Windows 10 Home OEM keyime ulaştım fakat aktif etmeye çalıştığımda uyarı veriyor. Ne yapmalıyım?

Arkadaşlar laptopumu 3 yıl önce aldım ve yaklaşık 3 ay öncesine kadar bilgisayarın kendisiyle gelen (hatta fan kısmında da bir Windows 10 Sticker'ı var.)Orijinal OEM Windows 10 Home kullanıyordum. Performans düşüşü yaşadığım için Ghost Spectre'ye geçtim sonra normal Windows'a geçmek istediğimde benden key istedi. Orayı nasıl hallettiğimi hatırlamıyorum ama şu an bilgisayar Windows 10 Pro olarak gözüküyor. Kısa bir süredir yaklaşık 20 dakikada bir ekrana mavi bir uyarı çıkarak Windows lisansınızın süresi yakında dolacak, ayarlarda aktifleştirin gibi bir şey söylüyor. Sonra ben de bu sorunu çözmek için Microsoft Store'dan bir program indirip asıl Windows 10 Home OEM keyime ulaştım fakat aktif etmeye çalıştığımda uyarı veriyor. Ne yapmalıyım?
Öncelikle normal bir Windows 10 USB hazırla kurulumda sürüm seçme ekranı gelirse OEM key çalışıyordur hata sebebine gelirsek custom romlarda güncellemeler ve Windows ana sunucunun sisteme erişimi engellenir güncelleme vb yüklemesin diye bu sebeple aktifleştirme vb de çalışmaz en iyi yöntemi sıfırdan Windows 10 kurmak gibi geliyor bana

Öncelikle normal bir Windows 10 USB hazırla kurulumda sürüm seçme ekranı gelirse OEM key çalışıyordur hata sebebine gelirsek custom ROM'larda güncellemeler ve Windows ana sunucunun sisteme erişimi engellenir güncelleme vb yüklemesin diye bu sebeple aktifleştirme vb de çalışmaz en iyi yöntemi sıfırdan Windows 10 kurmak gibi geliyor bana.

Yanlış bilgilendirme. OEM key anakarta gömülü ise sürüm seçme ekranı gelmez orayı pas geçer.

Yanlış bilgilendirme. OEM key anakarta gömülü ise sürüm seçme ekranı gelmez orayı pas geçer.
Yanlış bilgilendirme ile alakası yok bence öncesinde key girili olmayan sistemde sürüm seçme kısmı için bir metin belgesi hazırlardım şimdi hazırlamıyorum o ekran geliyor sürümü seçip kuruyorum ayriyatende kontrol ettim OEM key olup olmadığını

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı