OEM kurulumda, kalıcı kuruluma geçmemenin olumsuz etkileri var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

517778

Centipat
Katılım
24 Ocak 2022
Mesajlar
36
OEM seçeneği ile kurulum yapmışsın, bu sadece üreticiler için önerilen bir seçenektir. "Son kullanıcıya göndermek üzere hazırla" kısayolu ile, sistem kalıcı kullanıma hazırlanır ve yeni bir kullanıcı oluşturulur. Linux Mint Ön-Kurulum Kipi (OEM Kurulum) — Linux Mint Installation Guide belgelendirme çalışması

OEM kipte oluşturulan eski bilgilerinizi kurtarmanızın kolay bir yolu yok.

Hocam özür dilerim konuya müdahil oluyorum ama ben de bu şekilde OEM kurulumu yapmıştım. Masaüstündeki "Son kullanıcıya göndermek üzere hazırla" ikonunu görünce bir anlam veremeyip işletim sistemine dair sistemsel bir dosya sandım :) .

Acaba bu şekilde devam etmenin negatif etkileri var mıdır? Örneğin işlemci veya RAM kullanımı için.

Yapmam gereken nedir? Bu şekilde devam etmek mi yoksa linkteki işlemleri yapmak mı?
 
CPU ve RAM kullanımı açısından olumsuz etkisi olacağını sanmıyorum. Ama bu tür kurulum, sistemi son kullanıcısına teslim öncesinde, ön kurulum olarak dizayn edilmiştir. Yani OEM kullanımda bir takım kısıtlamalar olabilir, bu sebeple OEM kullanıcı altında oluşturduğunuz dosyaların yedeğini alıp, kurulum sonrası işlemleri yapmak en uygunu olacaktır.
 
İlgili konuya size mesajı yazmadan önce çalıştırdığım için tekrar yeniden başlattığımda bilgiler gitmişti. (Bu işlem sırasında kurduğum programların değil ama programların ayarlarına, dosylarımın ve bu tür bilgilerin silineceğini tahmin etmiştim.)

Linux Mint 20.3 kurulumu ve kurulumu sırasındaki süreçlere dair Türkçe kaynak çok sınırlı (benim bulamamadan kaynaklı da olabilir). Bu yüzden diğer konular dahil her aşamayı çok detaylıca yazmaktayım. Benim gibi veya benim yaşadığım sorunların aşamalarından birini yaşayanlar olabilir.

Kurulum yapacak kişiler için tekrar etmek istiyorum. OEM kurulumu yaptıktan sonra bilgisayar yeniden başladığında masaüstünde yer alan "Son kullanıcıya göndermek üzere hazırla" ikonuna tıklamak gerekiyor. Sonrasında bilgisayar yeniden başladığında kalıcı kurulum aşamasına geçiyor. Bu kurulum sırasında kalıcı olarak bilgisayarınızı kuruyorsunuz. Sonrasında ise kurulum süreci tamamlanmış oluyor. Bilgisayarın güncelleştirmelerini yapmak gibi prosedürler açılış ekranında da yer alıyor.

Performans olarak benim deneyimim OEM'e göre daha stabil olduğu yönünde. Şu ana kadar açılmama gibi bir sorun yaşamadım. Sizin de değindiğiniz üzere OEM versiyonu için çeşitli sınırlamalardan kaynaklı olabilir bu durum. (Elbette sistemimden kaynaklı olarak çeşitli sorunlar yaşıyorum.)
 
Linux Mint 20.3 kurulumu ve kurulumu sırasındaki süreçlere dair Türkçe kaynak çok sınırlı

Türkçe bir kurulum rehberi var aslında (OEM kurulumun amacı da anlatılıyor), sitesinden de ulaşılabiliyor. OEM kurulumdan sonra kalıcı kuruluma geçtiğinize göre, konu harici sorular için yeni konu açarsınız, bu konuyu kilitleyelim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı