OEM RX 460 için 250W PSU yeter mi?

Bütçe
1200-1500tl
sistemim artık oyunlarıma yetmediği için geliştirme kararı aldım bütçem yeni pc almaya şuan yetmiyor en fazla 1500tl lik bi bütçem var parçaları 2. el olarak alacağım asıl sorum elimde 250w güç kaynağı var kaynağın üstünde 250 kasanın arkasında 300w yazıyor ama güç kaynağında yazan daha önemlidir bence , oem rx 460 alacağım ve i3 2120 işlemci kullanacağım güç kaynağı yeterli olurmu sıkıntı yaşarmıyım güç kaynağım 7 yıldır çalışıyor sorunsuz sertifikası da var. ayrıca sistemde çok güç kullanan bi parça bulunmuyor hdd ve cd sürücüsü var bi tek yıllardır sorun çıkarmadı güç kaynağı bu arada şu anki sistemim:
Ecs nm70-i2 anakart
2x2gb ram markaları kingston ve nancy
Powercolor amd hd 5450 ekran kartı
İntek celeron 1037u 1.80ghz
Bi güne kadar birçok oyunu oynattı hatta ram ve ekran kartını sonradan ekledim ram 2gb tı eskiden ama rise of tomb raider, dishonored 2 gibi oyunları açmadı maalesef :(
Yeni toplayacağım sistem de şöyle:
İ3 2120
Rx 460 oem
8gb tirx ddr3 1600mhz ram ayrıca eski ram leri takıcam toplamda 12gb
1155 pin anakart henüz belli bi markada anakart belirleyemedim bana iyi bir anakart önerirmisiniz

Son düzenleme:
Gerçek 250W'ı verebilirse besler. Ama öyle bir PSU olduğunu sanmıyorum. Düzgün modellere yönelin.
Huntkey marka bi güç kaynağı bu marka nasıl ben bi tek kendi pc imde gördüm 7 yıldır çalıştı ama kötü bi marka değil bizim mahallede ayda en az 1 kere elektrik kesintisi oluyor pc aççıken denk çok fazla denk geldi bozulmadı

Huntkey marka bi güç kaynağı bu marka nasıl ben bi tek kendi pc imde gördüm 7 yıldır çalıştı ama kötü bi marka değil bizim mahallede ayda en az 1 kere elektrik kesintisi oluyor pc aççıken denk çok fazla denk geldi bozulmadı
Bahsettiğim dayanıklılığı değil. Verimliliği. Başka markalara yönelin.

Bahsettiğim dayanıklılığı değil. Verimliliği. Başka markalara yönelin.
Peki hocam, cevaplarınız için teşekkür ederim, bütçemin yettiği kadar iyi bi güç kaynağı alacağım verimli bi 300w yeterli olur dimi
Ne diye israf yaptırıyorsunuz arkadaş zaten düşük bütçeli sistem kuruyor. Ne 550'si? Yarısını bile harcamaz full yükte.

PSU etiketini atabilirsen bakalım gerçek olarak ne kadar güç veriyor.
IMG_20210127_191718.jpg
psu bu şekilde hocam
Ne diye israf yaptırıyorsunuz arkadaş zaten düşük bütçeli sistem kuruyor. Ne 550'si? Yarısını bile harcamaz full yükte.

IMG_20210127_191718.jpg
psu bu şekilde hocam
Bu arada pc yi exper den aldım, orjinal markanın mağazasından bizzat aldım koskoca marka verimsiz güç kaynağı koyarmı bilinmez ama şöyle ilk alındığındaki özelliklere bakılırsa buna ihtiyacı yoktu sistemin herhangi bi güç kaynağı ile çalışabilecek bi sistemdi dahili ekran kartı vardı eskiden fazla güç isteyen bişey yoktu kaynağın full yükte gücü sisteme yeterdi
Yeni alacağım sisteme yetermi bu güç kaynağı eminsiniz hocam etiketteki değerler iyi mi

Son düzenleme:

Darboğazı yaşa bakalım ne kadar acıklı bir şey dediğim gibi büyük yazıyorum görmemişsindir diye MAKS 550W uygundur.

Darboğazı yaşa bakalım ne kadar acıklı bir şey dediğim gibi büyük yazıyorum görmemişsindir diye MAKS 550W uygundur.
Mesajını gördüm bütün mesajları dikatte alıyorum büyük yazmana gerek yok oem rx 460 alacağım 550w istemesi için ekstra güç kablosu girişi de olması gerekiyor anakarttan o kadar güç çekemez takıp çalıştırmalı bi kart ayrıca 50w güç kullanıyor bu ama benim kaynak ta yetmeyecek gibi. ve ayrıca bu güç kaynağını kullanacağımı söylemedim yenisini alacağım "darboğazı yaşa bakalım" gibi bir mesaja gerek yoktu yinede teşekkürler konu kapansın artık güç kaynağımı değiştireceğim

Son düzenleme:
Halihazırdaki güç kaynağın yeterli, bu forumda kimse 500W'dan aşağı tavsiye vermez, onlara bakma sen. Amaç düşük bütçeli sistem kurmaksa +80 sertifikalı PSU'ya gerek yok.
Ekran kartın GPU-Z'de gösterdiğine göre maksimum 48W çekiyor, işlemci de 65W çektiğine göre yetecektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı