Ömrümde ilk kez balık yedim

Şahsen sevmiyorum aynı şekilde. Nefret etmiyorum ancak zorunda olmadığım sürece yemem.
 
Hamsiyi deneyin hocam eminim seveceksiniz.
Hamsi herkesin seveceği bir balık türü değil. Keskin bir tadı var çünkü.

Çupra, Palamut, Somon gibi tatları yumuşak balıklardan yemek ilk kez balık yiyen birisi için daha iyi bir deneyim olur.
 
Evet daha demin 50 gram kavurma yedim.
Yani, ben de et sevmiyorum. Kokusu bile bulunduğum yerden ayrılmama yetiyor. Ara sıra adana kebap yiyorum, etten gerekli proteinleri almak için. O da ne kadar yararlı bilemem :D

Küçüklüğünüzde yaşadığınız bir şeyden kaynaklıdır bence. Ben bir defa et yediğimde kötü bir ete denk gelmiştim, o gün midem bulandı ve hastanelik oldum. O günden beri çok nadir yiyorum.
 
Bu da ton balığı oldu. Dardanel ton balığı mısır, havuç, zeytin ve bezelyeli. Aslında çocukken 2-3 defa balık yediğimi söylüyorlar ama hatırlamıyorum. Ne tadını ne görüntüsünü. Neyse büyük gün geldi asosyal ben eve kupon ile söyledim ve kutuyu açtım. Hayatımda bu kadar kötü koktuğunu hatırlamıyorum bir yiyeceğin. B12 ve D vitaminleri eksik diye kendimi zorlayıp yedim. Tadı 3 kilo zeytin yağının içinde beklemiş horoz eti gibi. Bu kadar yağ tuhaf geldi. Neden limon sıktıklarını anladım. Harbi ya evde limon da kalmamış bir sprite açayım. Ancak öyle yiyebildim. Burnumu kapatınca yenebiliyor. O reklamlardaki çiğ hali sanırım. Bunun görüntüsü de kötüydü. Neyse ki içinde mısır falan var bastırdı biraz. Görünce reklamlarda barbekü sosu ile balık ne alaka diyebilirsiniz yemediyseniz. Bu kokuyu ancak o bastırır. Balıkçının önünden geçerken burnumu tutardım. Şimdi önümde ki tabakta dolu. Tavuk buna bin basar, yağ tulumu seni. İlk göz ağrım. Bir daha görüşmemek üzere. Ama besleyicisin sen. Seviyorum seni. İlk ve son sevgilim benim...

Eki Görüntüle 911600

Balıkla ton balığının arasında çok fark var.
 
Küçüklüğünüzde yaşadığınız bir şeyden kaynaklıdır bence. Ben bir defa et yediğimde kötü bir ete denk gelmiştim, o gün midem bulandı ve hastanelik oldum. O günden beri çok nadir yiyorum.
Yok öyle bir şey. Bilmiyordum bile ne olduğunu. Hiç yapan yok çevremde.
 
Ben küçükken bayılırdım ton balığına. Amcam falan ne zaman bakkala götürse ton balığı alırdık üçlü. Artık sadece büyük balık seviyorum. Şu hamsi gibi küçük olanları da ekmek arası seviyorum sadece. Balık sevilmez mi be kardeşim?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı