Ön lisans mezunu AÖF ile askerliği tecil ettirebilir mi?

Canxl

Hectopat
Katılım
14 Nisan 2020
Mesajlar
38
Herkese iyi akşamlar öncelikle. Askerlik tecil sürem 2022/07 tarihinde bitiyor ancak sınava girip AÖF ile ertelemeyi düşünüyorum. Böyle bir şey mümkün mü?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
28 yaşına kadar sanıyorum tecil ettirebiliyosunuz öğrenciyseniz. Mezuniyetten sonra da 2 yıl tecil hakkınız var. Zaten okuyup mezun olduysanız 2. kere tecil edemiyosunuz. Ama 2 senelik okuduysanız ve şimdi 4 senelik okuyacaksanız o zaman tecil edebilirsiniz. 4 senelik okuduysanız da yüksek lisans yapmanız gerek.
 
23. Fakat benim sormak istediğim önlisans okunduktan sonra AÖF e yazilinca askerliği tecil ettirebilir miyim? Normal bir lisans a yazilsam tecil olacağını biliyorum.


AÖF'de önlisans okursanız hayır, ettiremezsiniz ancak AÖF lisans olursa tecil hakkı var.
 
Mümkün, tecil ettirilebilir. Ama ön lisans mezunlarının belirli bir yaşa kadar tecil hakkı vardı, yaşınız kaçtı?
22 yaşındayım. 2 Yıllık yüzyüze eğitimle önlisans bölümünden mezunum. 4 yıllık aöf olarak eskişehir anadolu üniversitesini kazandım ancak başvuru yaparken 2.üniversite kısmından kayıt yaptırıyor ve alttta kırmızı renkle "İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler, askerlik tecil işlemlerinden yararlanamaz." yazıyor. Askerliğim tecil olmayacak mı?
 
22 yaşındayım. 2 Yıllık yüz yüze eğitimle ön lisans bölümünden mezunum. 4 yıllık AÖF olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ni kazandım ancak başvuru yaparken 2.üniversite kısmından kayıt yaptırıyor ve alttta kırmızı renkle "İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler, askerlik tecil işlemlerinden yararlanamaz." yazıyor. Askerliğim tecil olmayacak mı?

Aynı sorun bende var hatta şu an yoklama dönemimdeyim askerlik durum belgemde yıl sonuna kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor o yüzden tecilliyi seçtim okulu aradığımda isterseniz aralığın ilk haftalarında arayın yapalım dediler isterseniz şimdi yapalım dediler yapın dediğimde talep gönderdik dedi ben de şu an bekliyorum olmazsa şubeye gideceğim. Bir YouTube videosunda da adam tecilli olarak seçin dedi ikinci üniversite seçerseniz sıkıntı yaşarsınız dedi.

Kayıtını YKS üzerinden yapıp askerlik durumunu ikinci üniversite seçtiysen onu tecilli ile değiştir sonra okulu ara tecil yaptırmak istidiğini söyle askerlik şubesine talep gönderiyorlar 2 3 gün içinde tecil yapıyorlar. Not: Daha önce ön lisans bitirdim. YKS ile Anadolu aöf lisans programına yerleştim tecil yaptılar.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı