Ön Muhasebe zor mu?

Hala çalışıyor musun ve sadece Excel'den mi yapıyorsun işlemleri, lucadan falan yapmıyor musun?
Şu an çalışmıyorum. Ben her şeyi hem Excel'e hem muhasebe programına (ki küçük bir işletme o yüzden ücretsiz BilSoft yazılımını kullanıyorduk, 2 ay sonra fabrika taşınacak. taşınmadan sonra ücretli bir muhasebe programına geçilecek.) hem de fiziksel klasör dosya olarak kaydediyordum. Faturaları da EDM üzerinden kesiyordum.

Konudan biraz bağımsız ama dediğim gibi düzenli ve disiplinli olduğun sürece sıkıntı yaşamayacağın bir meslek. Piyasada da asgari ücretten fazla vermezler. Ben işe girdiğim ilk ayda çok hızlı çalışınca biraz patronun gözüne girdik 40 bin maaşa anlaşmıştık fakat ulaşımla alakalı sıkıntılar oldu, o yüzden bıraktım. Diğer bilgisayar programlarına hakimsen o muhasebe programlarını kolaylıkla öğrenirsin. Öğrenmek benim maks 2 günüme mâl oldu.

Son düzenleme:
Şu an çalışmıyorum. Ben her şeyi hem Excel'e hem muhasebe programına (ki küçük bir işletme o yüzden ücretsiz BilSoft yazılımını kullanıyorduk, 2 ay sonra fabrika taşınacak. Taşınmadan sonra ücretli bir muhasebe programına geçilecek.) Hem de fiziksel klasör dosya olarak kaydediyordum. Faturaları da EDM üzerinden kesiyordum.

Konudan biraz bağımsız ama dediğim gibi düzenli ve disiplinli olduğun sürece sıkıntı yaşamayacağın bir meslek. Piyasada da asgari ücretten fazla vermezler. Ben işe girdiğim ilk ayda çok hızlı çalışınca biraz patronun gözüne girdik 40 bin maaşa anlaşmıştık fakat ulaşımla alakalı sıkıntılar oldu, o yüzden bıraktım. Diğer bilgisayar programlarına hakimsen o muhasebe programlarını kolaylıkla öğrenirsin. Öğrenmek benim maksimum 2 günüme mâl oldu.

Bize Luca üzerinden göstererek öğrettiler Excel veya başka program üzerinden işlem yapmayı bilmiyorum ama dediğin gibi kolay öğrenilir olduğunu düşünüyorum ve sen sadece fatura mı kesiyordun mesela iade fatura çek, makbuz, KDV hesaplama falan bunları da yapıyor muydun

Bize Luca üzerinden göstererek öğrettiler Excel veya başka program üzerinden işlem yapmayı bilmiyorum ama dediğin gibi kolay öğrenilir olduğunu düşünüyorum ve sen sadece fatura mı kesiyordun mesela iade fatura çek, makbuz, KDV hesaplama falan bunları da yapıyor muydun
Yazdıklarının hepsi zaten programda otomatik olarak yapılıyor. Her yerde KDV %20 şeklinde alınıyor. Senin hesaplamana gerek yok. Hem fatura kestiğin platform hem de kullandığın muhasebe programı o KDV'yi hesaplıyor zaten.

Yazdıklarının hepsi zaten programda otomatik olarak yapılıyor. Her yerde KDV %20 şeklinde alınıyor. Senin hesaplamana gerek yok. Hem fatura kestiğin platform hem de kullandığın muhasebe programı o KDV'yi hesaplıyor zaten.
Hocam ben ön muhasebe kursuna gittiğimde yanlış hatırlamıyorsam genel muhasebeci olarak çalışacakmışız öyle bir şey demişti kurs hocası, genel muhasebeciler önceki yazdıklarımda anlattığım işlemleri mi yapıyor işte KDV hesaplama, gelir gider, makbuz, çek tediye makbuz falan senin bir bilgin var mı bu konu hakkında

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı