Ön USB Portlarının Bağlantısı

burakguldal

Megapat
Makaleler
1
Yer
Bursa
Arkadaşlar selamlar ASUS TUF B450-PLUS GAMİNG anakart ile FSP CMT110A kasayı kullanıyorum. Kasamın ön USB ve ses bağlantısını yapamıyorum. Sanırım kasadan gelen USB bağlantısının çerçevesi daha geniş. Ses bağlantısı ise yarım giriyor, oturmuyor. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Merhaba. Önde ses giriş/çıkışı için kullandığınız 3.5 mm strero jakı standart olmayabilir, bu yüzden yarım girebilir. Ön USB'lerin etkin olarak kullanılabilmesi için bu ön panele bağlı olan geçme USB kablosunun anakarttaki takılmamış USB pinlerine mutlaka takılması ve BIOS'tan da tüm USB portlarının kullanımını aktif (Disable'yı enable) yapmalısınız. Ancak o zaman tüm USB portlarını sorunsuz olarak kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.

Merhaba. Önde ses giriş/çıkışı için kullandığınız 3.5 mm strero jakı standart olmayabilir, bu yüzden yarım girebilir. Ön USB'lerin etkin olarak kullanılabilmesi için bu ön panele bağlı olan geçme USB kablosunun anakarttaki takılmamış USB pinlerine mutlaka takılması ve BIOS'tan da tüm USB portlarının kullanımını aktif (Disable'yı enable) yapmalısınız. Ancak o zaman tüm USB portlarını sorunsuz olarak kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.
Hocam yanlış anladınız sanırım. Anakartımın üstündeki ses ve USB portlarına kasamdan gelen ön taraftaki portların çalışması için gerekli olan bağlantılar olmuyor. Ses kablosu yarım oturuyor tam girmiyor. USB kablosu ise hiç girmiyor sokete.

Evet, çok doğru söylüyorsunuz, başka şekliyle bu konuyu yorumlamıştım. Eğer kasanız sıfır ve garanti belgesiyle satın alınmışsa kasa kullanım kitapçığından iç montajına (Ön paneldeki USB, ses giriş/çıkışı, vb.) ait yazı, resim, şema, vb. varsa ondan yararlanabilirsiniz. Ayni kasaya ait ayni kasada yer alan ön panel bağlantısının standart geçme fiş yapısında ise takılırken uyumlu olması ve mutlaka soketteki yerine takılması gerekiyor. Kolay gelsin.

Evet, çok doğru söylüyorsunuz, başka şekliyle bu konuyu yorumlamıştım. Eğer kasanız sıfır ve garanti belgesiyle satın alınmışsa kasa kullanım kitapçığından iç montajına (Ön paneldeki USB, ses giriş/çıkışı, vb.) ait yazı, resim, şema, vb. varsa ondan yararlanabilirsiniz. Ayni kasaya ait ayni kasada yer alan ön panel bağlantısının standart geçme fiş yapısında ise takılırken uyumlu olması ve mutlaka soketteki yerine takılması gerekiyor. Kolay gelsin.
Sanırım kasayı değiştirmek durumunda kalacağım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı