Nevertalk1
Centipat
Örneğin aktifliği 2018'den eski konuların kapatılması gibi bir kural getirilerek konuların sadece okuma modunda açılmasını öneriyorum. Her gün mutlaka "hortlayan" konular, cevaplanmış ama çözüm yazılmamış konulara çözüm önerileri gibi saçma şeyler dönüyor ve kişilere "hortlatma" tarzında uyarılar yapılıyor. Bunun yerine direkt okuma moduna düşürülse daha kolay olur. Moderatörler ya da yazarlar konuya akın edip trend hale getirebiliyor ve genelde konunun dışına çıkılıyor.
Bu konuda benim önerim, aktifliği 1 yılı geçmişse kapatılsın.
Zaten moderatörler de genelde konuda aynı sorunu yaşadım diyen kişilere yeni konu açmasını söylüyor. Konu sahipleri de 1 yıl sonra "aa buna çözüm buldular" demiyor ve konu unutulup gidiyor. Eğer konu sahibi çözümü bulduysa konuya yazmak yerine raporlasın ve rehberler kategorisine incelenip eklensin ya da konu sahibine özel konu kapalıyken 2 yıllık sürede çözüm butonuna tıklayarak ekleme hakkı verilsin.
Hem Sosyal'deki kirlilik azalır hem de sorunlara taze çözümler verme fırsatı da artar.
Bu konuda benim önerim, aktifliği 1 yılı geçmişse kapatılsın.
Zaten moderatörler de genelde konuda aynı sorunu yaşadım diyen kişilere yeni konu açmasını söylüyor. Konu sahipleri de 1 yıl sonra "aa buna çözüm buldular" demiyor ve konu unutulup gidiyor. Eğer konu sahibi çözümü bulduysa konuya yazmak yerine raporlasın ve rehberler kategorisine incelenip eklensin ya da konu sahibine özel konu kapalıyken 2 yıllık sürede çözüm butonuna tıklayarak ekleme hakkı verilsin.
Hem Sosyal'deki kirlilik azalır hem de sorunlara taze çözümler verme fırsatı da artar.