Çözüldü Önlisansın lisansa karşı ne kadar dezavantajı var?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ara elamandir. Muhendisin bir alt seviyesi. Kalifiye elaman. Piyasanin en cok ihtiyac duydugu alan. On lisans okursan issiz kalmassin. Sen on lisans oku. Sonrada DGS ile 4 yilliga gecip. 4 yilligi bitirirsin.
 
Direkt 4 yillik. DGS den daha ugrastirici. DGS YGS turkce-mat istiyor sadece. Yanlis bilmiyorsam. Benim de seneye hazirlanmam gerekiyor. O zaman daha bilgili olurum.
Çoğu kişinin kandığı nokta o zaten. Tabii ki normal üniversite sınavına (İsimleri değişiyor sürekli artık şuan ki ne ise😂) göre daha kolay ama kontenjanlar az ve yüksek puan yapmak şart. İnsanlar çok az puanlarla arka arkaya sıralanıyor ve kontenjan dışında kalabiliyor. Kendimden örnek vereyim benim giriceğim yere kontenjan 4 kişiden 3 e düşmüştü ve ben 0.08 puan farkla kaçırmıştım.
Ama DGS nin güzel yeriyse istikrarlı çalışan bir kişi normal üniversite sınavında giremiyceği yere girebilir. Mesela Boğaziçi çoğu bölümler aşırı yüksekten alır ilk bin filan. DGS de ise full e yakın yapmanız lazım aynı şekilde ama tabi DGSnin zorluğu ile diğerinin ki bir değil. Sadece matematik ve Türkçe var.

Benim düşünceme göre 4 yıllık hedefi olan bir kişi ilk olarak 4 yıllık hedeflediği yere direk olarak girmeyi denemeli eğer başarısız olursa ön lisans üzerinden DGS ile geçmek mantıklı olabilir. DGS yi direkt hedef olarak belirlemek bana göre yanlış bir hareket. (Meslek lisesi mezunu olanları ayrı tutuyorum zaten onlar için ön lisansa geçişte farklı bir sınav vardı diye hatırlıyorum)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı