Özel mesaj sınırlaması, cezalar ve forum kuralları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Boztepe

Hectopat
Katılım
1 Şubat 2013
Mesajlar
296
Çözümler
1
Aşağıdaki şekilde özel bir mesaj aldım.

Mesaj sınırlaması nedeni ile size cevap yazamadığımdan en uygun bölüm olarak burada konu açmanın yerinde olacağını gördüm.

Kırmızı olarak işaretlediğim cümlem zaten büyük harfle başlamaktadır. Başka bir sorun varmıdır ? Eğer yoksa,cezayı düzeltmeyi düşünürmüsünüz?


Technopat Forum konusunda bir ceza aldınız.

Sebep: Türkçe Kurallarına Uymayan Mesaj (1 Gün)
-------
Forumumuza hoş geldiniz. Türkçe kurallarına uymanız gerekmektedir. Cümleye büyük harfle başlayınız. Sonraki mesajlarınızda kurallara uymanız dileğiyle...
-------

Bu suçun cezası 1 puandır ve ceza süresi dolana kadar erişiminiz kısıtlanabilir. Ciddi cezaların süresi hiçbir zaman bitmeyecektir.

Orijinal Mesaj:
https://www.technopat.net/forum/guven...tml#post134314


Teamwiever yöntemini kullanmak istemezseniz raporlama yöntemi ile sistemden temizlenebilir.


En iyi dileklerimizle,
Technopat Forum
 
O düzenlenmiş hali. Alışırsınız zamanla. Kurallar çok basittir.

Altta verdiğim mesaj adresimde, bir düzenleme belirtisi göremiyorum.
https://www.technopat.net/forum/guvenlik/26326-cozuldu-webcake-virusu-nasil-silinir.html#post134314

Eğer, forum kural ihlalleri hakkaniyet içerisinde cezalandırılıyorsa zamanla alışma konusunda haklısınız. Ama ben öyle bir durum görmüyorum. Sadece üyelerde değil yönetici ve moderatörlere ait bir çok imla kuralı sıklıkla görülüyor. Ayrıca, ''Lan,ko'' gibi argo kelimeleri de kullandıkları görülüyor.

Kısaca; Eğer, dilimize olan hassasiyet ve forum kuralları, cümleye büyük harfle başlanmadı diye ceza verme durumuna geldiyse, bir çok örneğini verebileceğim dil,uslup,imla hatalarının da gözardı edilmemesi gerekir.

Forumlara bir çok eğitim ve kültürden insan paylaşımcılık adına üye olmaktadır. Birbirimizi iyi anlayabilmek için dilimizin ne kadar önemli olduğunun bilincinde bir insanım. Ama hakkaniyete dikkat etmek gerekir.

İlgili konu çözüldükten sonra kapatıldığından, konu sahibi arkadaşın bana yöneltmiş olduğu soruya cevap veremediğimden cevapsız kalmıştır. Başka bir konu da arkadaşımızı bilgilendireceğim.


Not: Forum kuralları bölümünü göremedim.Adresini eklerseniz sevinirim.
 
Cezanın verilme sebebi kırmızı renkte gösterilen cümle ise ben ceza verilecek bir şey göremiyorum açıkçası.
Konudaki değiştirilmemiş mesajında "Teamwiever yöntemini kullanmak istemezseniz raporlama yöntemi ile sistemden temizlenebilir" yazıyor.
Türkçe kurallarına aykırı ne var ben de anlamadım.
Reklama girdiği içindir belki de.
 
SRQfaXk.jpg


Bakın mesajınızı düzenlediğim işlem kaydını geçmişten buldum. 01:13'te mesajınızı düzenledim 01:14'te de cezanızı aldınız. Cümleye büyük harfle başlamamıştınız. Normalde altında "Düzenlendi" şeklinde bir ifade gözükür mesajlar düzenlendiğinde. Ama Yönetici yetkisine sahip olanlar düzenleme yaptığında altta düzenlendi yazısı çıkmaz.

Kurallar : https://www.technopat.net/forum/internet-erisimi/2903-internet-forum-kurallari.html
 
Teamvievier değil mi doğrusu ?
 
Yönetici olduğu için mesaj düzenlediğinde altta gözükmüyor, yazıya büyük harf ile başlamadığı için ceza almış.
Arkadaş yeni, olabilir yani. Uyarılmalıydı bence.
 
O cezaların hepsi hafifletilmiş. Normalde 1 gün ceza yiyorsun.
 
Sorun benim forumda yeni olup olmamamla ilgili değildir. Cümleye büyük harf ile başlayıp başlamamam ile de ilgili değildir.
Ceza vermeden önce uygulanabilecek yöntemler vardır. Ceza vermek en kolay olan ve bir de adaletsiz ise başka sorunlara yol açan yöntemdir.

Forum kurallarını okudum. Bildiğim şeyler.
Bana ceza veren bir '' yönetici '' forumda o kurallara uyuyor ve uyguluyor olmalıdır. Ali Güngör haricindeki yönetici ve moderatörlerin mesajlarında az veya çok uslup ve dil hatalarının örnekleri var. Not aldığım bir çok örnek var elimde. Hepimiz insanız, hatalarımız olabilir tabi. Ancak,yönetici olarak bana ceza verenlerin kendileri o hataları sürekli yapıyor olmamalıdır.

Verilen cezanın cümleye büyük harfle başlayıp başlamamamla ilgisi yok. İlgili konuda,konu sahibin teamwiever yöntemini bilmediğini görünce, bu yöntemin uygulanmasını istemiyor olabileceği düşüncesi ile aşağıdaki bilgilendirmeyi yaptım.

Teamwiever yöntemini kullanmak istemezseniz raporlama yöntemi ile sistemden temizlenebilir.

Bu cümlede bir reklam mı var ?

İlgili konu tüm üyelere açık bir alanda açılmış ve paylaşım yapılmaktadır. Biz fikrimizi söylemeyelim mi ? Reklam nerededir ve neyden korkulmaktadır ?
 
Boztepe isimli arkadaşımıza katılıyorum. Türkçemizin kullanım detaylarını ve kurallarını doğuştan öğrenmediğimiz gibi okullarımızda da iyi bir şekilde öğretilmemektedir. Lâkin forum kuralarında bunun tam tersi düşünülmektedir. Ama forumdaki kategorilere göz attığımızda ise Türkçemizin kullanımı, imlâ kuralları gibi şeyler ile ilgili bilgi alabileceğimiz bir kategori göremedim. En uygun kategori olarak gözüme çarpan Eğitim kategorisi ama forum kuralları bu kadar ağır iken Türkçemiz ile ilgili bilgilerin, kuralların vb. şeylerin paylaşılabilineceği bir kategori olmaması çok büyük bir eksiklik.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı