Özel Sıvı Soğutma Rehberi Serisi

@Ali Güngör Hocam QP bilişimin sponsorluğunda toplamış olduğunuz 9700k, 2080 TI'lı sistemde kullandığınız Corsair sıvı soğutmanın 360mm'lik modelini alıp, ona kendim ayrıca satın aldığım Corsair ll120 RGB fanları monte edebilir miyim?

Evet corsair LL120 3 lü fan paketini kullanabilirsin. Mesela biz Arkadaşa sistem kuruyoruz 5 paket aldık inş. bitince bura dan paylaşıcam yurt dışından malzemeleri bekliyoruz.
 
hocam merhabalar.doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum.benim şöyle bir problemim var,işlemci tam yükteyken 70 derecelere çıkıyor.kasa kapağını açınca 55 dereceye kadar düşüyor.kasa cooler master master case pro.önde iki adet içeri üfleyen arkada 1 adet dışarı üfleyen fan var.sıvı soğutma ise silverstone tundra td2e modeli.çift fanlı model ve fanları içeriden dışarıya doğru önünde radyatör olacak şekilde konumlandırılmış.sorun ne olabilir.kasa kapağını kapatınca neden ısınıyor olabilir.yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Bir gün, bir gün kocaman bir kasa dizeceğim ve Custom sıvı soğutmanın kralını yapacağım. Ama o parayı bulana kadar :D.
 
2020 Sonu 2021 başı yeni rehberimiz: Katı Borulu Özel Sıvı Soğutmalı Sistem Toplama Rehberi - Technopat
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Selamlar.
Bu video sıvı soğutmaya yeni başlayanlar için güzel bir rehber olacak. Daha önceki videolarda yapılmış bir sistem uzerinde teorik olarak konuşulduğu icin pratik videosu bekleniyordu.
Ersin bey yapılması gerekenleri gayet net olarak açıklamış kendisine teşekkür ederiz.
Hazır konu varken Tuf 3080 eklemesi yapayım.
 

Dosya Ekleri

  • cl1.jpeg
    cl1.jpeg
    96,9 KB · Görüntüleme: 149
Şeffaf borulara bayılıyorum. Oturup akvaryum izler gibi izleyebilirim şu kasaları :) bu arada kasamda ki soğutucuyu konumlandırma noktasında örnek vermek istiyorum. GT301 kasamda üst panele anakartımda ki ram slotlarının yukarıda olmasından kaynaklı radyatör ve fanları sığdıramadım. Radyatörü ön panele fanlar kasa içerisinden hava alacak şekilde monte ettim ve tepesine de hava alacak şekilde 2 fan bağladım. Kasa ön panelden ciddi derecede sıcaklık üflüyordu ve sıcaklık değerleri beklediğimden yüksek çıktı.
Görsel şu şekilde;
IMG_6166.JPG


Ancak böyle olmayacağını kısa bir denemeden sonra anladım ve radyatörü çevirerek fanlar dışarından içeriye hava alacak şekilde konumlandırdım. Sıcaklık neredeyse -10 derece daha fark etti. Kasa içerisinde hava sirkülasyonu sağlamak ciddi bir fark yaratıyor. Radyatör dışarıdan hava aldığı sürece daha rahat.
 
Eki Görüntüle 1341238

Bu da benden olsun. :) 1 yıldır uğraşmanın üzerine son durum bu. :)


Ekran kartı bloğu burada anakarttan aydınlatılıyordu. Ama aldığım 3 pin ARGB'den Corsair RGB kablo ile artık bloğuda Corsair ürünüymüş gibi rgb kontrolü yapmaya başladım.
Hocam ekran kartı için ayrı bir aparat mı almamız gerekiyor ? Ekwb deniyor sanırım. Ekran kartı olarak sapphire marka rx 6900 xt nitro+ se kullanıyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?
 
Hocam ekran kartı için ayrı bir aparat mı almamız gerekiyor ? Ekwb deniyor sanırım. Ekran kartı olarak sapphire marka rx 6900 xt nitro+ se kullanıyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?
Evet hocam, ekran kartı blokları ayrı. Ekwb sitesinden uyumlu blok var mı bakmanız gerek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı